Piyango ‘millî’ değil haramdır

Piyango ‘millî’ değil haramdır
DİN-BİR-DER Başkanı Yıldırım: “Dinimizin haram saydığı bir fiilin yine dini ve Kur’an’i bir kavram olan ‘milli’ kelimesi ile ifade edilmesi de ayrı bir garabettir. Bu günahtır, vebaldir ve en hafif tabiriyle milli değerlerimize hakarettir."

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, yılbaşının yaklaşmasıyla piyangoya olan ilginin artmasına karşı tepki gösterip, vatandaşları uyardı.

İslam’da kumarın haram kılındığını hatırlatan Yıldırım, taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün oyunların haram olduğunun altını çizdi. Yıldırım, “Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, loto, toto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi oyunlar da kumardır ve haramdır” dedi.

AYRI BİR GARABETTİR
Haram sayılan bir faaliyetin ‘millî’ olarak adlandırılması inancımıza ve değerlerimize aykırıdır” diyen DİN-BİR-DER Genel Başkanı Yıldırım, şans oyunlarının milletimizin ahlaki davranışlarını da çürüttüğünü vurguladı. Yıldırım, “Dinimizin haram saydığı bir fiilin yine dini ve Kur’an’i bir kavram olan ‘milli’ kelimesi ile ifade edilmesi de ayrı bir garabettir. Bu günahtır, vebaldir ve en hafif tabiriyle milli değerlerimize hakarettir” dedi.

DEVLET UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR
Yıldırım, “Bu tür oyunların bizzat devlet tarafından yapılıyor olması ve bunlardan elde edilen gelirden bazı kuruluşların ve hayır kurumlarının yararlanması da bunları meşru veya helal hale getirmez, haramlık hükmünü değiştirmez. Devletin bir haramı yaygın bir şekilde işlemesi onu Kur’an ve sünnetin ona yüklediği haramlık hükmünün önüne geçirmez. Devletin değil, Allah’ın dediği geçerlidir. Devlet, Müslüman halkını kötülüklerin kaynağı kumara alıştırmaktadır. Bu asla caiz değildir” diye konuştu.

MİLLİ DEĞERLERİMİZE HAKARETTİR
“Milyonlarca insanın parasının ve umudunun sömürüldüğü ve dinen haram sayılan bir faaliyetini ‘milli’ olarak adlandırılması inancımıza ve değerlerimize aykırıdır” diyen Yıldırım, şans oyunlarının milletimizin ahlaki davranışlarını çürüttüğünü vurguladı. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: “Dinimizin haram saydığı bir fiilin yine dini ve Kur’an’i bir kavram olan ‘milli’ kelimesi ile ifade edilmesi de ayrı bir garabettir. Bu günahtır, vebaldir ve en hafif tabiriyle milli değerlerimize hakarettir. ‘Millet’ kelimesi Kur’an’da ‘İslam’, ‘İslam’a ve şeriata ait olan’, ‘milli’ kelimesi de ‘din’ anlamlarında kullanılmaktadır.”

Milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.