Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar
MHP lideri Bahçeli, Suriye konusunda Türkiye'de küresel güçlerin buluştuğu bir zirve düzenlenmesi teklifinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Medya temsilcileri ile gündemi değerlendirdi. Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ABD'NİN ASKERLERİNİ ÇEKMESİ

"ABD'nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin beklemediği bir anda Suriye'den askerlerini çekmesi hem Türkiye'de hem de ABD'de yankı bulmuştur. Gerçek sebeplerin tam ne olduğunu bilmek mümkün değildir. Bunu ülkeyi yöneten değerli şahsiyetlerin açıklaması lazım. Arkasında ne var bilmiyoruz ama tahmin etmemekte mümkün değil, arkasında ne olacağını bilecek bilgi ve birikime sahibiz. 

Türk milleti Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonu beklemektedir. Biz de MHP olarak operasyona tam desteği sürüdüreceğiz. 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Bütçe görüşmeleri geçtiğimiz hafta yapıldı biz de gerekli tasarrufumuzu milletvekili arkadaşlarımız ve grup başkan vekillerimizin değerlendirmeleriyle yaptık. 

Ben düşünce olarak Esad rejimi ile herhangi bir şart altında Türkiye'nin diyalog kurmasından yana değilim. Türkiye'nin yapmış olduğu bu mücadeleyi sonunda gelip Esad'ın iradesine teslim etmek Türkiye için ayıp ve kayıp olur.

Suriye'deki demokratikleşme sürecini tamamlayıp orayı Esad rejiminden kurtarmak gerekiyor. 

Türkiye batı ve doğuyu şekillendirecek bir politika yürütüyor. Türkiye'nin tezlerinin anlatılması önemli bir gelişmedir. Türkiye yakaladığı etkin inisiyatifini kaybetmemelidir. 

TÜRKİYE'DE KÜRESEL GÜÇLERİN BULUŞTUĞU BİR ZİRVE DÜZENLENMELİ

Benim şahsen önerim İstanbul'da veya Ankara'da küresel güçlerin büyük zirvesini yapması davetininde fayda vardır. Türkiye'de küresel güçlerin buluştuğu bir zirve düzenlenmeli. Türkiye yakın bir komşu ülke olarak bir küresel güç zirvesinin yapılmasında tüm orta doğuda gündemi meşgul eden ne varsa karşılıklı görüşülmesinde fayda vardır. Böyle bir öneriyi dikkate alırlar mı bilmiyorum ama alırlarsa iyi olur.

Dünya 5'ten büyüktür sözü doğru bir sözdür."

HULİSİ AKAR'A TEŞEKKÜR

Bahçeli CHP'ile Hulusi Akar arasında yaşanan gerginliğe yönelik de önemli açıklamaları yaptı. Bahçeli Hulusi Akar'a yapmış olduğu ziyareti hatırlatarak "Hulusi Akar paşa Kuran'a bayrağa ve silaha sahip çıkmıştır. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi bugün burada olmazdık. O konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Ben kendisine teşekkür ediyorum" dedi. 

CUMHUR İTTİFAKI

Bahçeli "Cumhur ittifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Yenikapı ruhunun devamı ve Türkiye'yi siyaseten şekillendirecek bir adımdır" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.