HDP'den yalanla sokak tahriki

HDP'den yalanla sokak tahriki
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve diğer partililer Sakarya'da bir tartışmada öldürülen Kadir Sakçı'nın "Kürt" olduğu için öldürüldüğü yalanını yaydı. Van'da da "Polis 'Kürdistan' diyen bir kişiye işkence yaptı" yalanıyla provokasyon yapıldı.

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP, Türkiye'nin Münbiç harekatı ve yerel seçimler öncesi tehlikeli bir provokasyon için düğmeye bastı. Sosyal medyada, terör örgütünün yayın organlarında ve HDP'li vekiller tarafından yayılan yalan haberlerle etnik temelli sistematik bir tahrik harekatı başladı.

BULDAN'I YALANLADI

Kardeşi ve yeğenin sarhoş biri tarafından vurulduğunu olayın Kürtlük-Türklükle ilgisi olmadığını belirten Sakçı, Pervin Buldan'ı da yalanladı. Sakçı, "İki yıl önce vefat eden kardeşim başka bir şeyden dolayı öldürüldü. Kürt- Türk davasının bizimle alakası yok. Türkler bizim kardeşimiz. 30 yıldır ben buradayım. Hiç böyle bir şey görmedim. O adam kendince kahramanlık mı yapmaya çalışıyor? Anlamadık. Sarhoş bir adamın ifadesi. Ortamı alevlendiren bu. Milleti ayaklandırmaya çalışıyorlar. Taziye ziyaretinde evimiz doldu taştı. Gelen komşularımızın bir çoğu Türk. Ben nasıl derim 'Türk- Kürt kavgası var' diye" diye konuştu.

AKLI DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Olay yerine gelen güvenlik güçlerine de direnen Aydemir, bir polis memurunu da kafa atarak yaralıyor, bir başka polisin silahını almaya çalıyor. Bu durum karşısında polis Aydemir'i güç kullanarak etkisiz hale getiriyor. Aydemir'in GBT sorgusunda kasten yaralama, tehdit ve hakaret gibi suçlardan çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirlendi. Ayrıca akli dengesinin yerinde olmadığı belirlenen Aydemir, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde müşahede altına alındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum