AB sevdasına tarım ve hayvancılık bitti

AB sevdasına tarım ve hayvancılık bitti
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Avrupa Birliği (AB) sevdası nedeni ile tarım ve hayvancılığın bittiğini savundu.

Saadet Partisi Bursa Gürsu İlçe Teşkilatı, 7’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Bilici Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Salih Berber, Saadet Partisi’nin yeni Gürsu İlçe Başkanı Razi Baysal, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ZOR SÜREÇLERDEN GEÇİYORUZ”

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Saadet Partisi’nin bütün söylediklerinin doğru çıkmasından dolayı ülkemiz adına üzüntü duyuyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen maalesef, ülkemizde ve coğrafyamızda zor günler yaşandı. Bu gidişatın yanlış olduğunu haykırıyoruz. Bizi Avrupa Birliği’ne sokmak için bu ülkenin altını oyan, Amerika’yı Suriye’de başımıza bela eden, FETÖ denilen yapıyı bu millete bela ettikten sonra kardeşi kardeşe düşman eden kim?” dedi. Ülkemide Saadet Partisi’nin varlığının bile manifesto olduğunu ifade eden Kaya, “Bunu 31 Mart’ta görecekler” dedi.

“74 MİLYONUN İÇİNDE 30 MİLYO ÇALIŞANIMIZ VAR” 

Avrupa Birliği (AB) sevdası nedeni ile tarım ve hayvancılığın bittiğini savunan SP'li Mustafa Kaya, bu konunun ispatı için iktidar mensubu ve bakanlık yapmış bir kişinin beyanlarını hatırlatarak; “2009 yılında, Bosna Hersek’te bir program dönüşü uçakta, AKP iktidarında bakanlık yapmış önemli biri ile sohbet imkânı buldum. Kendisine tarım ve hayvancılık konusunda hükümetin yanlış icraatlarını hatırlattım. Bana söylediğini aynen aktarmak istiyorum. Dedi ki; ‘74 milyonun içinde 30 milyon çalışanımız var. AB mastır planına göre tarımda çalışan nüfus toplam çalışan nüfusun yüzde 10’u olmak zorunda, yani 3 milyona çekmek zorundayız. Biz bu hedefi tutturmak için tarımsal ürünlere kota uyguluyoruz.’ Aynı bakana hayvanlar dışardan geliyor dediğimde de ‘Biz büyük çiftliklerin kurulmasını teşvik edeceğiz. O işsiz kalan köylüler gidecekler büyük çiftliklerde çalışacaklar’ dedi. Bütün bu olanları gördükten sonra Saadet Partililerin bu ülke için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortadadır” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.