İTO sektör komitelerinde sandık çekişmesi kızıştı
İstanbul Ticaret Odası (İTO), üç hafta sonra seçime gidiyor. 23 Şubat'ta yapılacak seçimin ilk ayağında 92 komitenin 616 üyesi seçilecek. 262 İTO Meclis üyesinin belirlenmesinde etkin rol oynayacak olan komite seçimleri için gruplar arasındaki çekişme iyice kızışmış vaziyette. İlk adım seçimlerin ardından 28 Şubat günü ise İTO Meclisi'nin 262 üyesi yönetim kurulu seçimi için sandık başına gidecek.
Her sektör temsilcilerinin ayrı ayrı temsil edildiği komitelerden biri de 54. Nolu Mobilya ve Ahşap Eşya Komitesi ise 4 üye ile İTO Meclisi'nde temsil edilecek. İstanbul'da 5 bin 400 Mobilya ve Ahşap Eşya Komitesi'nde oy kullanabilecek 5 bin 400 İTO üyesi var. 2004'teki İTO seçimlerinde bu üyelerin yaklaşık yüzde 10'u seçime katıldı. Murat Yalçıntaş'ın listesine destek veren komite İTO Meclisi'nde 4 üye (Kemal Tanrıkulu, Hamit Öztürk, Nuri Gürcan ve Ali Ekber Özkan) ile temsil ediliyor.
MOBİLYACILARIN KOLTUK RÜZGÂRI
Sektörde faaliyet gösteren iş adamlarının kümelendiği birçok dernek bu yarış için örgütlü çalışma yaparken yollarının kesiştiği görülüyor. MOSDER, MOBDER, MUDER, MOBSAD ve OMSİAD gibi sektör temsilcisi derneklerin birlikte yaptığı çalışma 54. Nolu sektör komitesinin iskeletini oluşturacak bir rüzgâr estiriyor. Renk Mobilya'dan Adnan Bostan (MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanı), Mirage Mobilya'dan Nuri Gürcan (MOBSAD Yönetim Kurulu Başkanı), Flekssit Mobilya'dan Ahmet Kızılöz (OMSİAD üyesi), Grand Mobilya'dan Hamit Öztürk (MOBSAD üyesi) ve Muban Mobilya'dan Mehmet Zeki İyibaş (Florya İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı) gibi isimlerin başını çektiği grup, yukarıda sıraladığımız 5 sektör derneğinden dördünün desteğini aldığı konuşuluyor.
Sıkı bir çalışma yapan ekibin ilk hedefi bir önceki seçimlerin iki katı kadar şirketi sandık başına taşımak.
SANDIĞA GİDEN YÖNETİMİ BELİRLER
Bunun için MODOKO, MASKO ve MODESA gibi lokal bölgelerde faaliyetlerini yoğunlaştıran grup, büyük markaların bayilik kanalıyla da ciddi çalışmalar yapıyor. Sektöre en iyi şeklide temsil etme iddiasıyla çalışan grubun en önemli mesajı ise sandık başına gitmekten imtina eden şirket ve kişilere olduğu görülüyor. Yetki belgesi alıp oy kullanmak için sandık başına gitmenin maliyeti sadece 20 TL olduğu öğrenildi. Sektördeki firmaların kriz ortamında yaşadığı sıkıntıların farkında olan grup elemanları, sorunlarını sivil toplum gücüyle aşmayı umut ediyor. İstanbul Ticaret Odası'nın hükümet nezdindeki itibarının farkında olan İTO Platformu, bu etkinliği tabana yaymaya çalışacak.
NECMETTİN ÇAKMAK-MİLLİ GAZETE
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.