Murat Yetkin: Anayasa tartışması sorunları perdelemek için sis bombası işlevinde

Murat Yetkin: Anayasa tartışması sorunları perdelemek için sis bombası işlevinde
Murat Yetkin, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Anayasa değişikliğini önündeki önemli sorunları perdeleyip dikkatleri dağıtmak için adeta bir sis bombası gibi kullanıyor" dedi.

Gazeteci-Yazar Murat Yetkin, bir yazı kaleme aldı. Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa değişikliğini önündeki önemli sorunları perdeleyip, dikkatleri dağıtmak için sis bombası gibi kullandığını belirti.

"YENİ BİR POLEMİĞİN BAŞLATILMASI HEDEFLENİYOR"

Laiklik ilkesinin ve vatandaşlık tanımlarının değiştirilmek istendiğinin altını çizen Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum'un 28 Nisan gecesi, Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel ile görüşmesine günler kala yayınladığı "Yeni Anayasa'nın Ana İlkeleri Neler Olabilir" metni dahi tek başına bu girişimin muhalefetin tepkisini çekip dikkat dağıtma amaçlı olduğunu gösteriyor. Metinde iki sonuca kapı açılmak isteniyor:

Yüzde 50+1 koşulunun kalması hem MHP ile ittifakın devamı hem de Erdoğan'ın bir sonraki seçimde dördüncü defa aday olabilmesine;

İlk üç maddenin değiştirilemezliğini söyleyen 4'üncü madde, "darbe Anayasasından tamamen kurtulma" şekeriyle kaplanarak bir sonraki değişimde muhtemelen laiklik ilkesi ve vatandaşlık tanımlarının değiştirilmesi.

Bu yolla muhtemelen Özel'in daha Erdoğan'la görüşmeden önce bu sözlere tepki vermesi ve yeni bir polemiğin başlatılması hedefleniyor."

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez CHP'nin gerisine düşmesiyle ilgili olarak, Yetkin, partinin Anayasa değişikliği talebinin "olmayacak dua" gibi olduğunu ve bunun için "âmin" dedirtmeye çalıştığını iddia etti. Yetkin, "Zor görünüyor. Ancak, Erdoğan'ın zamanı ve dikkatleri gerçek sorunlardan uzaklaştırmaya ihtiyacı var. Anayasa değişikliğini bu amaçla bir sis bombası gibi kullanıyor" şeklinde yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.