Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?
Emekli aylığı alan kişiler, yılda iki kez bayram ikramiyesinden yararlanıyor. Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi, ilgili kişilerin hesaplarına daha önce yatırılmıştı. Şimdi ise gözler, Kurban Bayramı emekli ikramiyesine çevrildi. Peki, 2024 Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi erken mi yatacak? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, emekli maaşı alanlar da emekli bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi merakla bekliyor. Ramazan Bayramı'nda ikramiye ödemesi erkenden yapılmıştı. Şimdi ise ikinci bayram ikramiyesi ne zaman ve hangi tarihte yatacağı merak ediliyor. İşte, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile ilgili merak edilenler...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin ödemeleri bayrama yakın bir tarihte hesaplara yatırılmıştı. Ancak Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için henüz ödeme tarihleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyeleri, 2 ile 5 Nisan tarihleri ​​arasında hesaplara aktarılmıştı. Sosyal Sigortalar Kurumu'na (4A) tabi gelir ve maaş sahipleri için ödeme günü 17 ve 18 olanlar için 2 Nisan'da; 19, 20, 21 ve 22 olanlar için 3 Nisan'da; 23, 24, 25 ve 26 olanlar için ise 4 Nisan'da ikramiyeler yatırılmıştı.

2024 yılında Kurban Bayramı arefesi 15 Haziran'a denk geliyor ve bayram ise 16-19 tarihleri arasında kutlanacak. Bu nedenle, emekli bayram ikramiyelerinin 15 Haziran'dan önce ödenmesi bekleniyor. Tahminlere göre, ikramiyelerin 3-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Son artışlarla birlikte emekli ikramiyeleri 3 bin TL seviyesine yükseltilmişti. Ramazan Bayramı'nda da bu miktar ilgililerin hesaplarına aktarıldı. İkramiye ödemelerinden dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş aylığı alanlar da faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.