Özgür Özel'den 'kamuda tasarruf paketi'ne ilişkin açıklama

Özgür Özel'den 'kamuda tasarruf paketi'ne ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 'kamuda tasarruf paketi' açıklandı. Açıklanan pakete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, "Bu, örtülü bir IMF programıdır. IMF gelse işçiye, emekliye zam verme diyecek zaten. IMF'in hayaleti işçilerin camına gelmiştir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden katliamının 10. yılında Soma'da toplandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"BU, ÖRTÜLÜ BİR IMF PROGRAMIDIR"

T24'ün haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan "kamuda tasarruf' paketi" hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, "Bugüne kadar 7 kez yaptılar, bu 8'inci... Bu 8'incisinin ilanı, daha önceki 7 genelgeye kendilerinin uymadıklarının göstergesidir. Bugünkünün diğerlerinden ayırıcı özelliği, hep eleştirdiğimiz Saray'ın ilk kez genelge kapsamına alınmasıdır" diye konuştu.

"Yazılanların hepsi önemli, ancak tek tek takip edilmesi lazım" diyen Özel, şöyle devam etti:

"3 yıl boyunca yeni personel istihdam edilmeyeceğinin, sadece emekli kadar personel alınacağını ve kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerinin geliştirileceği ise emekçiler açısında son derece ciddi bir durumdur. Bu, örtülü bir IMF programıdır. IMF gelse işçiye, emekliye zam verme diyecek zaten. IMF'in hayaleti işçilerin camına gelmiştir. Birazcık işverenlere, birazcık zenginlere, birazcık Kur Korumalı Mevduat'la servetine servet katanlara yönelsinler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.