Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan siyasette 'yumuşama' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan siyasette 'yumuşama' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan X hesabından bir paylaşımda bulunarak, "İstiyoruz ki muhalefet yıkıcı, kırıcı değil yapıcı olsun. Arzumuz odur ki Türkiye'nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın. Siyaseti yüksek gerilim hattına hapsetmek isteyenler olduğunun elbette farkındayız. Başkaları ne yaparsa yapsın, biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin yumuşamasının önemine değinerek, gerekli adımların atılacağını belirtti.

"İSTİYORUZ Kİ MUHALEFET YIKICI, KIRICI DEĞİL YAPICI OLSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Türkiye'de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var ve biz bu konuda her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Milletimizin de takdir ve talep ettiği bu iklimin Türk siyasetinin normali haline gelmesini ümit ediyoruz. Esasen biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, gerilimin, kamplaşmanın tarafı olmadık, olmayacağız.

Türkiye'yi bir gördük, beraber gördük; hiçbir ayrım yapmadan bir bütün olarak 85 milyonun tamamını kucakladık. Siyasetimizi gerilim ve kutuplaşma üzerine değil hizmet üzerine, hedefler, projeler, yatırımlar üzerine inşa ettik.

Haksızlık, adaletsizlik karşısında elbette öfkelendik. Ancak milletimizle irtibatımızda her zaman kucaklayıcı, kuşatıcı olduk. Temennimiz odur ki önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil karşılıklı hoşgörüyle geçsin.

İstiyoruz ki muhalefet yıkıcı, kırıcı değil yapıcı olsun. Arzumuz odur ki Türkiye'nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın. Siyaseti yüksek gerilim hattına hapsetmek isteyenler olduğunun elbette farkındayız. Başkaları ne yaparsa yapsın, biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız.

Biz milletimizin, devletimizin çıkarları için kin tutarız ama siyasette kin kavramını asla kabul etmeyiz. İhanete varmayan her dostluk bizim için bakidir. Yeter ki samimiyet olsun, hüsnüniyet olsun, ülkeye ve millete hizmet derdi olsun. Diğer her şey bir şekilde hal yoluna koyulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.