İYİ Parti'de bir istifa daha!

İYİ Parti'de bir istifa daha!
İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici istifa etti.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti'de başlayan istifa furyası 31 Mart yerel seçimlerinin ardından devam etti. İYİ Parti olağanüstü kurultayında Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçilmesinin ardından da istifalar gelmeye devam ediyor.

MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞTÜ

TELE 1'in haberine göre, son olarak İYİ Parti'den Adana Milletvekili seçilen Bilal Bilici de partisinden istifa etti. Bilici'nin istifasıyla İYİ Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 37'ye düştü.

BİLAL BİLİCİ KİMDİR?

Bilal Bilici, 1984 yılında Adana'da doğdu. Babası, iş insanı ve üç dönem Adana milletvekili olarak TBMM'de yer almış siyasetçi Mehmet Ali Bilici'dir. Yükseköğrenimini Boston Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamladı.

Boston Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans, Bahçeşehir Üniversitesi - Global İlişkiler – Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Ernst & Young ve Accenture şirketlerinin Cincinnati ve Boston ofisinde üst düzey danışmanlık görevlerinde bulundu. Petrol ve Petrokimya alanında Dubai'de özel sektörde yönetici olarak görev aldı. Ernst&Young ve Accenture şirketlerinin Boston ofisinde danışmanlık görevinde bulundu. Dubai'de petrol ve petrokimya sektöründe çalıştı. 2022'de İyi Parti'nin ABD temsilciliğine genel başkan danışmanı olarak atandı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde İyi Parti'den Adana'dan milletvekili seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.