İslam Memiş'ten 'altını satıp ev alınır mı' sorusuna yanıt!

İslam Memiş'ten 'altını satıp ev alınır mı' sorusuna yanıt!
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Altının hem ons hem gram tarafındaki dinlenme süreci hala devam ediyor. Elimdeki altını, gümüşü satsam ev alsam sorusuna kesinlikle 'evet' cevabını veriyorum" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalında altın, borsa ve döviz üçgeninde piyasa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"ARTIK GERÇEK KİRA FİYATLARINI GÖRECEĞİZ"

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını belirten İslam Memiş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Borsa İstanbul 10 bin 180 puanda. 9800-10 bin 500 puan geçerliliğini koruyor. Ons altın 2354 dolarda. Bu haftaki 2280-2380 doları takip edeceğiz. Gram altın fiziki tarafta 2440-2460 lira aralığında. Burada da bir yön belirsizliği var. Düşük altın vermiyorlar. 2400-2500 lira aralığını bekleyeceğiz gram altında. Mayıs-haziran ayında dalgalı izleyeceğiz.

Piyasalarda heyecanlandıran haber akışı yok. Sadece iç piyasalarda ekonomi yönetimine odaklandık. Genele baktığımızda biz biraz daha dinlenen bir piyasa, baskılanan bir piyasa göreceğiz. Dedikodular da dolanıyor. Dolar 20 lira olacakmış, altın şöyle olacakmış... Bizim yıllık öngörümüzde bir değişiklik yok. Dövizdeki yükseliş beklentimiz, emtia yükselişi beklentimizde bozulma yok.

Altın tarafında bazı hususlardan bahsettim. Mesela altınla alakalı yorum yaparken, bir metalden bahsetmişti. Altında Türkiye'yi yeni şeyler mi bekliyor demiştim. Ben şunu iddia ediyorum. Altın tarafında finansal piyasalarda yıl sonuna kadar sürpriz açıklamalar sık sık gelebilir. Sisteme dayalı bir piyasa bizi bekliyor olabilir. Kontrol sistemde. Yatırımcılarda ya da serbest piyasalarda değil yani. Ekonomi yönetimi ne kadar verirse altın alabiliyorsunuz, nasıl kural koyarsa o kadar işçilikle ve pahalılıkla alabiliyorsunuz. Bu taraftan gelecek yeni sürprizler de altın yatırımcılarını baskılayacak.

Özellikle enflasyon tarafında alınan tedbirlerle birlikte içeride olumlu gelişmeler de var. CDS risk priminde düşüşler, not artırımları, tasarruf açıklamaları gibi haber akışları geliyor. Enflasyonla mücadelede çarşı pazara yansıyacak faktörler de denetim mekanizmasından geçiyor. Bu aktif uygulanmazsa, baz etkisiyle düşen enflasyonun hane halkının sofrasına yansımasını çok beklememek lazım. Temmuzda kira sınırı da kalkıyor. Artık gerçek kira fiyatlarını göreceğiz.

Altın ve gümüşte dinlenme süreci devam ederken, ev-araba alacak arkadaşlardan da sorular geliyor. Elimdeki altını, gümüşü satsam ev alsam sorusuna kesinlikle 'evet' cevabını veriyorum.

Gram altının yıl sonuna kadar 3000 bin lira, gümüşün gramının 32 liraya kadar yükseleceğini beklesem de emlak fiyatları da bir o kadar yükselir. Burada zaman kaybetmeyin. Toprak yatırımını düşünenler de evet iyi bir yatırım aracıdır. Doğru yerden alabiliyorsanız her zaman, uzun vadede en çok kazandıran servet aracıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.