Meclis tatili ne zaman 2024? TBMM hangi tarihte tatile girecek?

Meclis tatili ne zaman 2024? TBMM hangi tarihte tatile girecek?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ne zaman tatile gireceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman tatil olacak? İşte, detaylar...

9. Yargı Paketi, kira zam sınırı gibi konuları takip eden vatandaşlar Meclis'in ne zaman tatile gireceğini de araştırıyor.

MECLİS NE ZAMAN TATİL OLACAK 2024?

Milliyet'in haberine göre; Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddesine göre TBMM 1 Temmuz günü tatile girer. Ancak konuların görüşmeleri uzaması durumunda tatil tarihi ileri bir zamana ertelenebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında şu ifadelere yer verdi:

''Meclis'imizin gündeminde adaletten ticarete, ekonomiden güvenliğe ve eğitime geniş bir yelpazede kanunlaşma sürecinde olan teklifler var. Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık, gerekse son dönemde sıkça basında yer alan öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz.

AK Parti grubumuzun, Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile işbirliği ve eşgüdüm içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.