AFAD deprem kira yardımı bitti mi? Depremzede kira desteği ne zaman ödenecek?

AFAD deprem kira yardımı bitti mi? Depremzede kira desteği ne zaman ödenecek?
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından kira yardımı hayata geçirildi. Kira desteği alan vatandaşlar ise ödemelerin ne zaman hesaplara yatıracağını araştırıyorlar. Peki, AFAD kira desteği ne zaman ödenecek? Depremzede kira ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında uygulamaya konan depremzede kira destek ödemeleri bekleniyor. Vatandaşlar, depremzede kira desteğinin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırıyor. İşte, konuyla ilgili tüm merak edilenler...

AFAD KİRA YARDIMI BİTTİ Mİ?

Depremzedelere yönelik kira desteği, başlangıçta sadece bir yıllık bir süre için planlanmıştı. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, evler teslim edilene kadar bu desteğin devam edeceğini duyurdu. Bakan Özhaseki, Nisan ayında yaptığı bir diğer açıklamada ise evlerin hak sahiplerine 1.5 yıl içinde teslim edileceğini bildirmişti.

Bu kapsamda, AFAD tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri kesintisiz devam ediyor. Destek ödemeleri genellikle her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Ancak, ödemelerin yapıldığı tarih illere göre değişiklik gösterebilir.

Eğer banka hesabınızda kira destek ödemesi görünmüyorsa, ilk olarak Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir. Ayrıca, mobil bankacılık uygulamaları üzerinden 'ödemeler', 'merkezi ödeme' ve 'diğer ödemeler' sekmelerini kullanarak para akışını kontrol edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.