Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi kredi limitlerine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi kredi limitlerine ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçükbaş hayvan üreticilerimize hayvan sayılarını çoğaltmaları amacıyla verilen kredinin limitini 400 bin TL'den 600 bin TL'ye getiriyoruz. Küçük ekipman limitini 150 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkarıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçi kredi limitlerinin artırıldığını duyurdu.

"ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEĞİ ESAS PROJE LİMİTİNİ 7'DEN 14 MİLYON TL'YE YÜKSELTTİK"

Hibe desteği esas proje limitini 7'den 14 milyon TL'ye yükseldiğini belirten Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Tarımı sadece ekonomimiz için değil milletimizin bekası için temel görüyoruz. Tarım desteklerini hem çeşitlendirdik hem de yükselttik. Tarım kredi kooperatiflerimiz sektörün ve çiftçilerin hep yanında oldu

Tarım kredilerinin toplamı 480 milyar TL'yi aştı Bu kredi miktarı ile Ziraat Bankası sektörün kredi ihtiyacının yüzde 75'ini tek başına sırtladı. %91'i faiz desteği verilen kredilerden oluşuyor. 110 milyar TL tutarındaki kredinin faizinin tamamı devletimiz tarafından ödeniyor.

Bu uygun finansman kaynağı ne kadar çok çiftçimize ulaşırsa karlılığa o kadar katkı sağlamış oluruz. Bizim gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmektir. Tarımın anavatanı olan Anadolu'da yeşil kalkınma ile kırsak kalkınma süreci başlatıyoruz. Hibe desteği esas proje limitini 7'den 14 milyon TL'ye yükselttik.

5 milyar TL hibe desteği sağlayacağımız hak sahiplerini bugünden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı açıklayacak. Yaklaşık 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız. Ziraat Bankası yeni tarımsal kredi uygulamalarını da ay başında paylaştı. Organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilerimize ilk defa ilave faiz indirimi uygulanacak."

"KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİMİZE VERİLEN KREDİNİN LİMİTİNİ 400 BİN TL'DEN 600 BİN TL'YE GETİRİYORUZ"

Genç çiftçi kredisinin 2.5 milyon liraya artırıldığını belirten Erdoğan, "Küçük ekipman kredisinin limitini 250 bin TL'ye çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerine verilecek kredinin limitini 400 bin TL'den 600 bin TL'ye getiriyoruz. Büyükbaş hayvancılığıyla uğraşanlara bu rakamı 1 milyon TL'den 1,5 milyon TL'ye getiriyoruz. Genç çiftçi kredisinin limitini 2.5 milyon liraya artırıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.