Tüm emeklileri yakından ilgilendiriyor! Bakan Işıkhan yeni çalışmayı duyurdu

Tüm emeklileri yakından ilgilendiriyor! Bakan Işıkhan yeni çalışmayı duyurdu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Yaz aylarında Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı tesisler de tüm emeklilere ücretsiz olarak açılacak" açıklamasında bulundu. Bu kararla birlikte, emekliler tüm illerdeki kamuya ait misafirhanelerden ve öğretmenevlerinden yüzde 15 indirimli olarak faydalanabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yılı "emeklilerin yılı" olarak ilan ettiklerini belirtti.

EMEKLİLERE YÖNELİK YENİ MODEL

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu yeni bir hizmet modeline taşıdıklarını ifade ederek, yeni sistemi açıkladı. Işıkhan, SGK'nin emekliler açısından sadece maaş ve ikramiye ödeyen teknik bir kurum olmaktan çıkararak, sosyal yönü de olan bir kurum haline getireceklerini açıkladı.

Işıkhan, emeklilerin doğrudan taleplerini iletebilecekleri ve geri bildirimlerde bulunabilecekleri bir iletişim platformunun kurulacağını belirtti. Ayrıca, emeklilerin SGK danışmanlarına tek telefonla ulaşabilecekleri bilgisini verdi.

Emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri hayata geçireceklerini dile getiren Işıkhan, yeni hizmetleri duyurmak için "emekliler.gov.tr" internet sitesini kısa sürede hizmete sunacaklarını açıkladı.

Emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğunu dile getiren Işıkhan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Paydaşlarımızla görüşmelerimiz neticesinde netleşen desteklerin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.