İOKBS Bursluluk sınavı puanları nasıl hesaplanır? İOKBS Bursluluk sınavı burs ücreti ne kadar?

İOKBS Bursluluk sınavı puanları nasıl hesaplanır? İOKBS Bursluluk sınavı burs ücreti ne kadar?
Geçen ay Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS bursluluk sınavının sonuçları açıklandı. Bu sınava 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katıldı. Peki, Bursluluk sınavı İOKBS burs ücreti 2024 ne kadar, burslar ne zaman yatacak?

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen Bursluluk Sınavı'nın sonuçları heyecanla bekleniyordu ve nihayet açıklandı. Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin okula kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim ayının başından itibaren ödenir. İOKBS bursluluk sınavı sonuçlarına nereden erişileceği ise merak edilen konular arasında yer alıyor.

İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

İOKBS burs ücreti, memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor. Önceki dönemde Temmuz-Aralık arasında 863 TL olarak ödenmişti.

Burs ücretine %30 zam yapıldığında, miktar 258 TL artacak ve 1.121 TL'ye ulaşacak.

%40 zam durumunda, burs ücreti 345 TL artacak ve 1.208 TL'ye çıkacak.

%50 zam yapıldığında ise, burs ücreti 431 TL artacak ve 1.293 TL'ye yükselecektir.

İOKBS BURS ÜCRETİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Şehirlere göre farklılık gösteren İOKBS burs ücretinin ödemeleri 12 ay üzerinden yapılıyor. İOKBS bursları Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'ne göre bursluluk sınavı kazanıldıktan ve okula kayıt yaptırıldıktan sonra ekim ayının başından itibaren ödeniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.