Murat Yetkin'den Mehmet Şimşek yorumu: Fiili başbakan gibi

Murat Yetkin'den Mehmet Şimşek yorumu: Fiili başbakan gibi
Gazeteci Murat Yetkin; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında, "Krizden çıkış için Orta Vadeli Planın aksaksız uygulanması gereği Şimşek’i etkisi yüksek ama yetkisi bakanlığıyla sınırlı bir fiili başbakan işlevine taşıdı" diye yazdı.

Gazeteci-Yazar Murat Yetkin, bir yazı kaleme aldı. Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 'fiili başbakan' benzetmesinde bulundu.

FİİLİ BAŞBAKAN ETKİSİ, CUMHURBAŞKANI KARARI

Murat Yetkin'in kaleme aldığı yazı şu şekilde:

"Şimşek yetkisi olmasa de etkisi olan bir başbakan gibi. Bu etki özellikle Haziran ve Temmuz aylarında çetin bir sınamadan geçecek" ifadelerini kullanan Yetkin, "Önümüzdeki iki aydaki çetin sınavlar daha farklı. Kamu İhale Yasası düzenlemeleri ile Vergi Reformu düzenlemelerinin Meclis'e gelmesi bekleniyor. 2001 mali krizi sonrası Kemal Derviş reformlarıyla getirilen Kamu İhale Yasasında her bir önemli ihaledeki müteahhitlerin ihtiyaçlarına göre yapılan değişiklikleri saymayı ben 192'de bıraktım.

Şimşek'in önerilerine TBMM'de, şuraya yazıyorum, muhalefet partilerinden AK Parti Grubundan muhalefet gelme ihtimali var. Keza Şimşek'in vergi denetiminin sıkılaştırılması ve vergi muafiyetlerinin azaltılması önerisinin de Temmuz sonuna dek TBMM'den çıkması gerekiyor; çok kolay olmayacak. O nedenle yetki Erdoğan'da olsa da Şimşek'in başbakan etkisini kullanması gerekecek" diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.