Bakan Şimşek'ten 'program' açıklaması: Kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor

Bakan Şimşek'ten 'program' açıklaması: Kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor
Hazine ve Maliye Mehmet Şimşek X hesabından bir paylaşımda bulunarak, "Program çalışıyor, politika önceliklerimizde kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"TÜM HEDEFLERİMİZE ULAŞMAKTA KARARLIYIZ"

"İlk yılın muhasebesi: Program çalışıyor, politika önceliklerimizde kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" açıklamalarında bulunan Bakan Şimşek, şu paylaşımda bulundu:

"Bütçe açığı yüksek ama deprem harcamaları hariç açığın milli gelire oranı 2023'te yüzde 1,6 gerçekleşti. Harcama disiplini, tasarruf, vergide adalet ve verimlilik odaklı maliye politikasına devam edeceğiz. Açığı 2024'te yüzde 5'in, 2025'te ise yüzde 3'ün altına indirmekte kararlıyız. Net dış talebin büyümeye katkısı 5 çeyrek sonra 1,6 puan ile pozitife döndü. Güçlü iç talep nedeniyle oluşan makroekonomik dengesizlikleri gideriyoruz."

Programın çalıştığını ancak kat edecek yolun olduğunu belirten Şimşek "Enflasyonu tek haneye indirmek meşakkatli olsa da programımızı kararlılıkla uygulayarak başaracağız. Tüm hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.