Fatih Altaylı'dan Mehmet Şimşek yorumu: Yaptığı 2 şey var

Fatih Altaylı'dan Mehmet Şimşek yorumu: Yaptığı 2 şey var
Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında, "AK Parti'nin bulabileceği en iyi hazine bakanlarından biri olduğunu bilsem de, dengeli ve akılcı bir adam olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile iyi anlaştığını görsem de kendisine kurtarıcı Mesih gibi bakılmasını pek de anlamlandıramıyorum" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, bir yazı kaleme aldı. Altaylı yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ümidini kesmeye başladığını ve kendisine kurtarıcı Mesih gibi bakılmasını anlamlandıramadığını yazdı.

"MEHMET ŞİMŞEK, HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR YA DA YAPAMIYOR"

Gazeteci Altaylı, AK Parti'nin bulabileceği en iyi hazine bakanının Mehmet Şimşek olduğunu belirtti. Ancak kendisinin hiçbir şey yapmadığını ifade eden Altaylı, yazısında şu ifadeler eyer verdi:

"Her ne kadar birtakım ekonomi yazarları kendisine aşıkmış gibi davranmaya başlamışlarsa da, ben Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ümidimi kesmeye başladım.

Bu ortamda AK Parti'nin bulabileceği en iyi hazine bakanlarından biri olduğunu bilsem de, dengeli ve akılcı bir adam olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile iyi anlaştığını görsem de kendisine kurtarıcı Mesih gibi bakılmasını pek de anlamlandıramıyorum.

Çünkü Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisini uzun dönemde düzlüğe çıkaracak hiçbir şey yapmıyor ya da yapamıyor.

Şimşek'in yaptığı iki temel şey var.

Faizleri yükselterek pozitif reel faiz uyguluyor. Bu faiz sayesinde ülkeye yoğun miktarda sıcak para giriyor ve bu kuru baskı altına alıyor. Böylelikle kur nedenli fiyat artışlarının engelleneceğini düşünüyor.

Ücretlilerin gelirlerini baskılayarak enflasyonla mücadele edeceğini zannediyor.

Ve koltuğa oturduğunda "Yeni vergi koymayacağız, oranlarla oynayabiliriz" sözü vermesine rağmen, iktidarın yüksek giderlerini karşılayabilmek için sürekli yeni vergiler ihdas ediyor.

Bunların hiçbiri Türkiye ekonomisini düze çıkaracak önlemler değil. Bunlarla günü kurtarabilirsiniz ama ülkeyi kurtaramazsınız!

Bağımsız olması için oluşturulan kurumları yeniden bağımsız yapamıyorsanız, Merkez Bankası'nı, BDDK'yı siyasi etkiden arındıramıyorsanız, yatırımları ülkenin ihtiyacına göre değil, iktidara yakın müteahhitlerin ihtiyacına göre yönlendiriyorsanız, yüksek faiz için gelen sıcak paranın yatırıma dönüşmesini sağlayamıyorsanız, düşük kurun ithalatı arttıracağını öngöremiyorsanız, yüksek faizin yatırımı engelleyeceğini anlayamıyorsanız, bu politika ile gelir adaletinin tamamen ortadan kalkacağını öngöremiyorsanız, adalet olmadan ticaretin gelişemeyeceğini ülkeyi yönetene anlatmaktan acizseniz ve patronunuzdan bu kadar korkuyorsanız, ekonomiyi düze falan çıkaramazsınız.

Bir ülkenin ekonomisinin sadece ekonomistlere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu anlamıyorsanız, bir ülkeyi yönetemezsiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.