İnatçı yağ lekelerini şıp diye çözüyor, yağdan eser kalmıyor! Anında etkili

İnatçı yağ lekelerini şıp diye çözüyor, yağdan eser kalmıyor! Anında etkili
İnatçı yağ lekeleri, mutfakta can sıkıcı olabilir, ancak doğru yöntemlerle bu lekeleri şıp diye temizlemek mümkün. Peki, yağ lekesi nasıl çıkar? Yağ lekesi nasıl geçer? İşte, yağ lekelerini anında çıkaran mucize yöntem...

Mutfakta geçirilen keyifli anlar, yemek yapmanın verdiği mutluluk, lezzetli sofralar... Ancak bu güzel anların ardından geriye kalan yağ lekeleri, çoğu zaman baş belası olabiliyor. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, bazen o inatçı yağ lekeleri bir türlü çıkmaz. İşte tam da bu noktada, şıp diye temizlik sağlayan bir çözüm var! Hem doğal hem etkili yöntemlerle, yağ lekelerinden kurtulmak artık çok kolay. İşte, detaylar...

İNATÇI YAĞ LEKELERİ İÇİN MUCİZE ÇÖZÜM

Beyaz sirke ve karbonat mucizesi:

Beyaz sirke ve karbonat, ev temizliğinin vazgeçilmez ikilisidir. Yağ lekelerini çıkarmada da son derece etkilidirler.

Bir miktar beyaz sirkeyi lekenin üzerine dökün ve birkaç dakika bekleyin. Ardından karbonatı üzerine serpin ve bir süngerle ovalayın. Bu karışım, yağı parçalayıp yüzeyden kolayca çıkaracaktır.

Limon ve tuz:

Limonun doğal asidik yapısı, yağ lekelerini çözmede oldukça etkilidir. Tuz ise sürtünme etkisiyle lekenin çıkmasını kolaylaştırır.

Yarım limonu lekenin üzerine sürtün ve üzerine tuz serpin. Birkaç dakika beklettikten sonra nemli bir bezle silin. Sonuç, pırıl pırıl bir yüzey!

Mısır nişastası:

Mısır nişastası, yağ emici özelliği ile bilinir. Özellikle taze yağ lekelerinde oldukça başarılıdır.

Lekeli bölgeye mısır nişastasını serpin ve birkaç dakika bekleyin. Nişasta yağı emecek ve lekenin kolayca çıkmasını sağlayacaktır. Sonrasında nemli bir bezle bölgeyi temizleyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.