Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Yeni müfredat nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Yeni müfredat nasıl olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'ndaki konuşmasında, "Bütçeden aslan payını eğitime ayırdık. Eğitime yapılan her yatırım yarınlar için yatırımdır. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim verebilmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim 4 önceliğimizden biri. Bu sene 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime ayırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda konuşma gerçekleştirdi.

"BÜTÇEDEN ASLAN PAYINI EĞİTİME AYIRDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçeden aslan payının eğitime ayrıldığını ifade ederek, "Yaklaşık 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime tahsis ettik. Eğitime harcanan her kuruşun Türkiye'nin aydınlık yarınlarına yapılan muazzam bir yatırım olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Çocuklarımıza daha iyi, daha kaliteli, zamanın şartlarına daha uygun bir eğitim verebilmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimde yaptığımız hizmetlerin listesi oldukça kabarık. Sadece son 1 yılda yaptıklarımızı dahi anlatsak uzun vakit alır. Ancak özetin de özeti mahiyetinde bazı rakamları sizlerle paylaşmakta fayda görüyorum" dedi.

"OECD ORTALAMASINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YAKALAMIŞ BULUNUYORUZ"

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için kapsamlı adımlar atıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için şartlı eğitim yardımından barınma ve bursların artırılmasına, ücretsiz yemek hizmetinden ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklara kadar çok kapsamlı adımlar attık. Sadece son bir yılda 19 milyon 600 bin öğretim materyalinin baskı ve dağıtımı yapıldı. Yine bu sene 20 milyon 385 bin adet yardımcı kaynak kitabı, 8-12'nci sınıf öğrencilerimize ulaştırdık. 2003 yılından bugüne kadar toplam 372 bin 995 adet yeni derslik yapımını tamamlayarak eğitim camiamızın hizmetine sunduk. Geride bıraktığımız bir yılda 13 bin 715 yeni dersliği ülkemize kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 23'e, ortaöğretimde 22'ye indirdik. Bu oranlarla OECD ortalamasını önemli ölçüde yakalamış bulunuyoruz."

"EĞİTİM ORDUMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen atamasını yapan hükümet olduklarını ifade eden Erdoğan, bu sene gerçekleştirilecek 20 bin yeni öğretmen atamasıyla da eğitim ordusunun güçlendirileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Fırsat eşitliğini güçlendirmek için okul öncesi 5 yaş okullanma oranını yüzde 95'e, ilköğretimde yüzde 98'e çıkardık. Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 1 milyonun üzerinde öğretmen, 74 binin üzerinde eğitim kurumuyla toplam 20 milyonluk büyük bir aile olduk. Ailemiz her yıl daha da genişliyor. Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan hükümetiyiz. Öğretmen kadromuzu yaptığımız 800 bin yeni atama ile tahkim ettik. 2023 yılının mayıs ayında tek seferde 45 bin öğretmenimizi öğrencileri ile buluşturduk. Böylece tarihimizin en büyük öğretmen atamasını gerçekleştirdik. Aynı şekilde 4 bin 366 engelli öğretmenin atama işlemlerini tamamladık. Bu sene atayacağımız 20 bin yeni öğretmen ile eğitim ordumuzu daha da güçlendireceğiz."

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

"Milli Eğitim Bakanlığı'mız süreci titizlikle ve şeffaf bir şekilde yürütüyor. Sadece atama boyutunda değil özlük hakları ve mali imkanlar açısından da öğretmenlerimizi destekliyoruz" diyen Erdoğan, devamında "Söz verdiğimiz üzere öğretmenlerin ek göstergelerini 3600'e çıkardık. Fatih Projesi ile 619 bin etkileşimli tahtanın kurulumunu yaptık. Üniversiteye girişteki katsayı farklılıklarını giderdik. 4+4+4 sistemi ile eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkardık. Meslek okullarına üvey evlat muamelesi uygulamasına son verdik" dedi.

"AİLE KONUSU HAYATİ ÖNEME SAHİP"

Çocukların kültürel dayatmalarına maruz kaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlik ders havuzunu genişlettiklerini belirtti. Erdoğan, "Nezaket, görgü kuralları ve Türk toplumsal yapısında aile gibi konuları ilave ettik. Bundan 21 yıl önce eğitimle ilgili milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. Sadece altyapıda değil, uluslararası göstergelerde de çok iyi bir yerdeyiz" dedi.

"O GÜNLER GERİDE KALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, laikliği din ve inanç karşıtlığı gibi anlayan ve bunu herkese dayatan 28 Şubat artıklarına boyun eğmediklerini ve bundan sonrada boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.