KULİS | Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa ertelenebilir

KULİS | Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa ertelenebilir
AK Parti'nin sokak köpeklerinin sahiplendirilmezse 1 ay sonunda uyutulacağına dair iddialar gündemde yer almaya devam ediyor. Sokak köpekleri hakkındaki yasa taslağı çalışmalarının ertelenebileceği belirtiliyor.

Gazete Pencere Yazarı Nuray Babacan, bir yazı kaleme aldı. Babacan, meclis çalışmalarının uzayacağını, sokak hayvanları ile ilgili yasa çalışmasının bir sonraki döneme kalabileceğini yazdı.

"SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ TARTIŞMALI DÜZENLEME KONUSUNDA İSE KAFALAR KARIŞIK"

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Nuray Babacan şu ifadeleri kullandı:

"İktidar partisi, gündeme gelen yasa tekliflerinin yetişmeyeceğini fark edince TBMM’nin çalışmasını temmuz ayı sonuna kadar uzatmayı planlıyor. Bu dönemde en çok tartışılacak yasa, vergi düzenlemelerini de içeren paket olacak. Pakette, enerjiden, ormana, madenden yenilenebilir enerjiye kadar her şey var. Sokak hayvanlarının toplanması, kısırlaştırılması ve uyutulmasına ilişkin tartışmalı maddeler içeren yasa teklifinin bir sonraki döneme kalabileceği iddia ediliyor.

TBMM Genel Kurulu normalde haziran sonunda tamamladığı çalışmaları son yıllarda temmuzun ilk iki haftasını da kapsayacak şekilde sürdürüyor. Bu kez çok sayıda bakanlığın yasasının acil görüşme talebi nedeniyle çalışmaların temmuz ayının sonuna kalabileceği belirtiliyor.

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalı düzenleme konusunda ise kafalar karışık. Teklifin bir an önce yasalaşmasını isteyenler olduğu gibi, hazırlanan taslağın yeterince tartışılmadığını, bu nedenle de önümüzdeki döneme kalabileceğini iddia edenler bulunuyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.