Özgür Özel, asgari ücret ve emekli maaşları hakkında beklentisini açıkladı

Özgür Özel, asgari ücret ve emekli maaşları hakkında beklentisini açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında önemli ekonomik açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında konuşan Özel, "Emekliye asgari ücret düzeyinde en düşük maaş, asgari ücrete de enflasyon oranında güncelleme bekliyoruz. Haziran ayında ciddi adımlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir dizi program için İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk olarak CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra Kültürpark'ta bulunan İzmir Sanat Başkanlık Çalışma Ofisi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Özel'in son durağı ise Ege Belediyeler Birliği oldu.

"BİLET FİYATLARININ TAM 2 KAT ARTTIĞINI ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUZ"

Ege Belediyeler Birliği'nde yaptığı konuşmada seçim ittifaklarına ve ekonomik duruma değinen Özel, bayramda artan otobüs fiyatlarından da bahsetti. Özel, "İzmir ile İstanbul arasında geçen bayramdan bu bayrama otobüs taşımacılığı bilet fiyatlarının tam 2 kat arttığını üzülerek takip ediyoruz. İnsanların artık ailelerinin yanına kavuşmasını, öğrencilerin bayram tatiline gitmesini, insanların memleketlerine ulaşmasını imkansızlaştıran bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

"YÜZDE 12 ZAM VERMEK İNSAF DEĞİLDİR"

Özgür Özel, açıklanan hububat fiyatları hakkında da sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Geçen sene 8 buçuk lira verilen buğdaya bu sene 9 buçuk lira verilmesi insaf değildir. Enflasyon yüzde 80 iken, girdi enflasyonu yüzde 120 iken, yüzde 12 zam vermek vicdan değildir, hakkaniyet değildir" diye konuştu.

Buğday ve çay taban fiyatlarının güncellenmesi gerektiğini belirten Özel, "Buğdayda 15 lira taban fiyat bekliyoruz. Çay taban fiyatının 25 lira olarak güncellenmesini ve bu kararların bir an önce açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

EMEKLİ AYLIĞI VE ASGARİ ÜCRET HAKKINDA

Emekli ikramiyelerinin düşen alım gücüne dikkat çeken Özel, "2018'de emekli ikramiyesi 24 kilo kıyma alırken bugün sadece 5 buçuk kilo kıyma alıyor. O gün verilen emekli ikramiyesi 2 koç alıyorken bugün bir koçun 5'te birini bile alamıyor" ifadelerini kullandı.

Özel, yaklaşan ekonomik krizden çıkış yollarına da değinerek, "Görüşmelerde, büyük ekonomik krizden çıkmanın yolunun krizin mağdurlarına daha fazla yüklenmek değil, geçmiş krizin kazananlarından bir şeyler talep etmek olduğunu görmek gerekiyor. Krizin yükünü emekçilere, emeklilere, esnafa ve çiftçiye yükleyemezsiniz" dedi.

Asgari ücrete yapılacak zam konusunda net bir duruş sergileyen Özel, "Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bunu bir kez daha düşünsünler. Buna çok sert ve çok net bir tepki vereceğiz. Asgari ücreti enflasyon artışında güncellerken, küçük esnaf ve bazı KOBİ'lerin de desteklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.