YKS sonucu ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman 2024? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

YKS sonucu ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman 2024? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?
Bugün, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı. Sınavdan çıkan üniversite adayları artık gözlerini tercihlere çevirdi. 'Ne zaman tercihler yapılacak? 2024 Üniversite taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgi geldi mi?' gibi sorular gündemdeki yerini aldı. İşte, bu heyecanla dolu süreci geçiren öğrenciler için üniversite tercihleri, taban puanları ve kontenjanlarıyla ilgili güncel bilgiler...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye'de üniversiteye giriş için yapılan genel bir sınavdır. YKS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenir. Sınav, genellikle Haziran ayında gerçekleştirilir ve Türkiye'deki birçok üniversite için geçerli bir giriş sınavıdır.

Bu yıl üniversiteye ve istedikleri bölüme girmeyi hedefleyen adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları sonrasında üniversite tercihleriyle ilgili bilgi almak istediler. Peki, ÖSYM tarafından yapılan üniversite tercihleri bu yıl ne zaman yapılacak? 2024 Üniversite taban puanları ve kontenjanları için kılavuz yayımlandı mı? İşte, bu konuda en son güncel durum..

ÜNİVERSİTE TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN 2024?

YKS sonuçları 17 Temmuz'da duyurulacak. Adaylar, başarı puanlarına ve sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapacaklar. Ancak, ÖSYM henüz YKS tercih kılavuzunu yayımlamadı.

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI, SIRALAMA, KONTENJANLAR 2024 AÇIKLANDI MI?

YKS'nin taban ve tavan puanları, yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra ortaya çıkıyor. Bu nedenle, bu yılın taban puanları henüz belirlenmedi. Ancak ÖSYM'nin sayfasında yer alan geçen seneye ait kılavuza bakarak fikir elde edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.