YKS baraj puanı kalktı mı 2024? YKS baraj puanı kaç?

YKS baraj puanı kalktı mı 2024? YKS baraj puanı kaç?
YKS'deki baraj puanıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. 2024 YKS, bugün AYT ve YDT oturumlarının tamamlanmasıyla sona erecek. Sınavlara katılan üniversite adayları, YKS baraj puanı konusunda bilgi arayışına girdi. Peki, 2024 YKS'nin baraj puanı ne kadar? YKS baraj puanı kaldırıldı mı?

Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen üniversite sınavı YKS hakkında en çok merak edilen konulardan biri baraj puanı. Geçmiş yıllarda, üniversitelere yerleşebilmek için belirli bir puan almak gerekiyordu. Peki, 2024 YKS'de baraj puanı var mı, varsa ne kadar? İşte, YKS baraj puanı hakkındaki güncel durum...

YKS BARAJ PUANI VAR MI, KALKTI MI 2024?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022'den itibaren Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) uygulanan puan türlerinde önemli bir değişiklik yapma kararı aldı. Artık, Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde 150 puan almak koşuluyla; SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için ise 180 olan sınav puanı barajı uygulamasının kaldırıldığı açıklandı.

Bu değişiklik, öğrencilerin sınav stresini azaltarak daha adil bir değerlendirme süreci geçirmelerine katkı sağlayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.