2024 KPSS ön lisans başvuru tarihleri ne zaman? KPSS sınavı ne zaman?

2024 KPSS ön lisans başvuru tarihleri ne zaman? KPSS sınavı ne zaman?
KPSS Ön Lisans, kamu sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen adaylar için kritik bir aşama. Peki, KPSS ön lisans başvuru tarihleri ne zaman? KPSS ön lisans sınavı ne zaman? KPSS ön lisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar, haberimizde...

Ön Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2024 için geri sayım başladı. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için önemli olan bu sınavın başvuru süreci ve sınav tarihleri belli oldu. İşte 2024 KPSS Ön Lisans ile ilgili tüm detaylar...

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM, 2024 KPSS Ön Lisans başvuru tarihlerinin 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında olduğunu duyurdu. Bu süre zarfında adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurularını zamanında yapamayan adaylar için ise 9-10 Temmuz tarihlerinde geç başvuru imkanı tanınacak.

SINAV TARİHİ VE SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ NE ZAMAN?

2024 KPSS Ön Lisans sınavı, 1 Eylül tarihinde yapılacak. Bu sınav, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için büyük bir öneme sahip. Sınav sonuçları ise 20 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını yine ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

KPSS ÖN LİSANS SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

KPSS Ön Lisans sınavına, iki yıllık meslek yüksekokullarından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylar katılabiliyor. Bu sınav, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak çalışmak isteyen adaylar için bir ön eleme niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.