İYİ Parti'de Akşener tartışmaları

İYİ Parti'de Akşener tartışmaları
İYİ Parti'de eski Genel Başkan Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki görüşmesinin ardından başlayan tartışmalar giderek yoğunlaşıyor. Akşener'in 40 dakikalık görüşme sonrası beş gün boyunca sessiz kalması, parti içindeki kulislerin hareketlenmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında ki görüşmeye dair ilk açıklama, Akşener'in yakın kurmaylarından eski Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak'tan geldi. Akburak'ın "Akşener, devlette göreve hazır. Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir" sözleri, parti içinde rahatsızlık yarattı. Bu açıklama, bazı partililer tarafından Akşener'in siyasi pozisyonunu sorgulatan bir adım olarak görüldü.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI YERİNE UYARI

Bazı kaynaklara göre, İYİ Parti Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Akburak'a yönelik disiplin soruşturması yerine güçlü bir uyarı ile sorunu çözmeye çalışacak. Parti içinde disiplin süreci başlatılması yerine, bu tür açıklamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

AKŞENER'İN YENİ OFİSİ

Hürriyet'in haberine göre, Meral Akşener'in Ankara'da tuttuğu yeni ofisinin adresi netleşti. Bilkent'teki evini açık tutan Akşener, bundan sonraki çalışmalarını Çankaya'daki Cinnah Caddesi'nde sürdürecek. TBMM'ye yakın olan bu ofis, Akşener'in siyasi çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

AK PARTİ'YE TRANSFER İDDİALARI

Görüşmenin ardından, İYİ Parti'nin TBMM Grubu'nda hareketli saatler yaşanması bekleniyor. Bazı milletvekillerinin İYİ Parti'den ayrılarak AK Parti'ye katılacağı iddiaları, parti içinde tedirginlik yaratıyor. Kulislerde, bu ayrılıkların Akşener ve Erdoğan'ın görüşmesi ile bağlantılı olduğu ve bir plan dahilinde gerçekleşeceği konuşuluyor. Akşener'e yakın milletvekillerinin AK Parti'ye geçişi, parti içi dengeleri değiştirebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.