ABD mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

ABD mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
ABD Çalışma Bakanlığı, merakla beklenen Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Mayıs ayında TÜFE, aylık bazda sabit kalarak piyasaların beklentisinin altında kaldı. Yıllık bazda ise yüzde 3,3 oranında artış gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı, mayıs ayına ilişkin tüketici fiyat verilerini açıkladı. Mayıs ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre değişim göstermedi. Piyasa analistleri, TÜFE'nin yüzde 0,1 oranında artmasını bekliyordu. Bu sabit kalma, enflasyon baskılarının bir miktar azaldığını gösteriyor.

YILLIK ENFLASYON BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Yıllık bazda bakıldığında, TÜFE'nin yüzde 3,3 oranında arttığı görüldü. Bu oran, piyasa beklentisi olan yüzde 3,4'ün biraz altında kaldı. Geçtiğimiz Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 3,4 olarak gerçekleşmişti.

Gıda ve enerji gibi oynak fiyatları dışarıda bırakan çekirdek TÜFE verileri de açıklandı. Mayıs ayında çekirdek TÜFE, aylık yüzde 0,2 oranında artış gösterdi. Piyasa beklentisi, bu oranın yüzde 0,3 olacağı yönündeydi. Yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 3,4 olarak gerçekleşti, burada da piyasa beklentisi yüzde 3,5 idi. Nisan ayında çekirdek TÜFE aylık yüzde 0,3, yıllık ise yüzde 3,6 olarak kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.