Sinan Ateş davasında tehdit iddiası

Sinan Ateş davasında tehdit iddiası
Sinan Ateş cinayeti davasında azmettirici olarak görülen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapılan sorgusunun detayları dava dosyasına girdi. Bilirkişi raporunun dosyaya eklenmesinden sonra gerçekleşen bu sorguda, Demirbaş'ın savcı Ayhan Ay'ı tehdit ettiği öne sürüldü.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen davada, Demirbaş'ın SEGBİS aracılığıyla yapılan sorgusunda savcı Ay'a yönelik tehdit içeren ifadeler kullandığı belirtildi. Sorgu sırasında Demirbaş'ın, soruşturmaya Olcay Kılavuz ile Ahmet Yiğit Yıldırım'ı şüpheli olarak ekleyen ve bilirkişi raporunu dosyaya kazandırdıktan sonra görevden alınan başsavcı vekili Durdu Özer ve savcı Durmuş Ali Kaya'yı hedef aldığı görüldü.

"ONLARLA AYNI SAFTA OLMAYIN"

T24'ün haberine göre; Demirbaş, savcı Ay'a yönelik ifadesinde şu sözleri sarf etti:

"Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla iş birliği içinde olmayın."

SAVCI AY'DAN NET YANIT

Savcı Ayhan Ay ise Demirbaş'ın bu ifadelerine net bir şekilde yanıt verdi:

"Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.