Rektörün en büyük hayali
Rektör Cengiz, üniversitenin her biriminde üretilen bilginin topluma hizmet amacıyla kamu ve özel kuruluşlara sunularak hizmete dönüştürüleceğini belirterek, bu amaçla da ÜSİGEM'i yeniden yapılandırdıklarını bildirdi.
Uludağ Üniversitesi Sanayi İşbirliği Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİGEM), üniversite-sanayi işbirliğine ivme kazandırmak amacıyla yeniden yapılandı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz başkanlığında yeni üyeleriyle toplanan ÜSİGEM Yönetim Kurulu, yasal, siyasal ve ekonomik konjonktürün yüklediği misyonu belirleyerek, çalışma ilke ve esaslarını gözden geçirdi.
Rektörlükte yapılan ÜSİGEM Yönetim Kurulu toplantısına Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, İİBF Öğretim Üyesi ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Ülkü, İİBF Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopuroğlu, İİBF Ögretim Üyesi ve Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bilçin Tak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Genel Sekreteri ve Merkez Müdür Yardımcısı Nihat Balkan, BTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tahir Yılmaz, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanvekili Oya Coşkunöz Yöney, Kal-Der Bursa Şube Başkanı Sami Erol, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Nedret Yayla, PERYÖN Bursa Şube Başkanı Tufan Uzaslan katıldı.
Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, rektörlüğü döneminde gerçekleştirmek istediği en önemli işlerden birinin, Uludağ Üniversitesi'ni fildişi kuleden çıkarıp Bursa ile kaynaştırmak olduğunu söyledi. Üniversitenin tüm fakülte ve yüksekokullarında üretilen bilginin kamu ve özel sektör kuruluşlarına sunularak topluma hizmete dönüştürüleceğini aktaran Prof. Dr. Cengiz, ÜSİGEM'i de bu açılımı sağlamak için mükemmel bir araç olarak gördüğünü ifade etti. Prof. Dr. Cengiz, "Yurtdışında edindiğim izlenim ve deneyimler, bu tür modelin üniversite için de hayırlı olduğunu gösteriyor. İş dünyası 'bilimin ışığında', akademik kadrolar ise 'uygulamanın içinde' çalışma olanağı bulacaktır. Yani üniversite, eğitim-araştırma ve danışmanlık hizmeti üreterek toplumun yararına sunacaktır." dedi.
ÜSİGEM'i yeniden yapılandırıp toplantılarını beyin fırtınası şeklinde yapacaklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Cengiz, "ÜSİGEM'in bu yeni yapılanmayla, iş dünyası ile yakın işbirliği ve ittifak alanı olarak aktive olmasını istiyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğinin yeni anlayışla kurumsallaşması konusunda her türlü desteği vermeye hazırım. Sizlerin de bu konuda tarihi bir misyon üstlenmenizi rica ediyorum." şeklinde konuştu.
İş dünyasının üniversiteden, üniversitenin ise iş dünyasından beklentilerinin değerlendirildiği toplantıda, ÜSİGEM hizmet portföyünün oluşturulmasına yönelik çalışmalar planlandı. Yönergeler doğrultusunda BTSO ve BUSİAD'ın önerileriyle Danışma Kurulu üyeleri de belirlendi. Buna göre, İİBF İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tuncer Tokol, BUSİAD'tan Eser Ceyhan ve Savaş Arıkan, BTSO'dan da Sami Bilge ve Emin Nallar, ÜSİGEM Danışma Kurulu'nda görev yapacak. ÜSİGEM Yönetim Kurulu, her ayın ilk çarşambasında, yönetimde temsil edilen kurumların ev sahipliğinde toplanma kararı aldı. (CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.