Pfizer ile Hacettepe işbirliği

Pfizer ile Hacettepe işbirliği
Pfizer ile Hacettepe Üniversitesi ilaçta Ar-Ge çalışmaları için stratejik işbirliği yapacak

Pfizer ve Hacettepe Üniversitesi arasında ilaç Ar-Ge'sine yönelik stratejik işbirliği sürecini başlatacak 'Kilit Stratejik Merkez' anlaşması imzalandı. Pfizer'in tüm dünyada yürütmekte olduğu çok sayıda ilaç Ar-Ge projesine katkı sağlayan Hacettepe Üniversitesi, Kilit Stratejik Merkez anlaşması ile öncelikli bir konuma ve global düzeyde Ar-Ge çekim merkezlerinden birisi olma imkanına sahip olabilecek. 

Stratejik işbirliğiyle, Türkiye'nin bilim ve teknolojiyi sağlık hizmeti ile buluşturan en önemli kurumlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi ve dünyanın en çok Ar-Ge yatırımı yapan ilaç şirketi olan Pfizer'in bilimsel birikiminin birbirine yakınlaştırılması hedefleniyor. 7.9 milyar dolar ile dünyanın en çok Ar-Ge yatırımı yapan ilaç şirketi olan Pfizer, Hacettepe Üniversitesi ile 'Kilit Stratejik Merkez' anlaşması imzaladı. Anlaşma, Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr.Uğur Erdener ve Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan tarafından imzalandı. Türkiye'de bir ilk olan bu işbirliğinin, ilaç Ar-Ge'si alanında kapsamlı bir dönüşümün başlangıcı olacağı ve Türkiye'nin global bir oyuncu olması yönünde önemli bir adım olduğu vurgulandı. 

Bu işbirliği ile Pfizer'in tüm dünyadaki Ar-Ge çalışmalarının yürütüldüğü stratejik merkezlerden biri haline gelen Hacettepe Üniversitesi, Pfizer'in 150 yıllık birikiminden yararlanma olanağına sahip olacak. 

Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan, anlaşmayı 'doğum' olarak niteledi ve Türkiye'nin ilaç araştırmaları alanındaki ağırlığını artırması açısından kritik bir adımın gerçekleştiğini vurguladı. Melih Memecan, ilaçta Ar-Ge çalışmalarının, yeni tedaviler keşfederek insan sağlığına hizmet etmenin yanı sıra, yüksek katma değer nedeniyle birçok ülkenin kalkınma planlarında öncelikli rol aldığını belirtti. 

Memecan, imza töreninde yaptığı konuşmada işbirliğini şu şekilde değerlendirdi: "Dünyanın en yenilikçi ve katma değeri yüksek sektörlerinde rekabet edebilen ve kazanabilen bir Türkiye için, ülkemizde Ar-Ge ve inovasyon ortamının geliştirilmesi, buna uygun yatırım ikliminin oluşturulması çok önemlidir. Alanında lider konumdaki Hacettepe Üniversitesi'nin Pfizer'in dünyada sayılı Kilit Stratejik Merkezlerinden biri haline gelmesi, öncelikle Türk, ardından da Pfizer'li olarak bizi çok gururlandırıyor. Önümüzdeki dönemde her iki kurum arasında Ar-Ge ve inovasyona dönük bilimsel işbirliği sürecini pekiştirecek, yetkinliklerimizi birleştirecek başka açılımlar da yaratmanın arayışı içinde olacağız. Bugün Hacettepe Üniversitesi ile başlattığımız bu süreci zaman içinde diğer üniversitelerimizin de dahil olacağı çok yönlü bir işbirliği ortamına dönüştürmeye gayret göstereceğiz." 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener ise Pfizer ile imza atılan işbirliği anlaşması ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Türk bilim dünyasında öncü bir rol üstlenen ve her zaman daha ileriyi hedefleyen Hacettepe Üniversitesi'nin bilim insanlarını Pfizer'in ilaç araştırması alanındaki birikimi ile buluşturmanın önemine inanıyoruz. Her iki kurum da kendi kulvarlarında lider konumlardadır. Bu işbirliğini hem Üniversitemize hem de Pfizer'e değer katacak önemli bir başlangıç olarak görüyoruz. Bugün imzalanan bu işbirliği anlaşmasının geri planında yıllardır her iki kurumun birlikte çalışması ile oluşturulan kültür, karşılıklı deneyim ve güvenin önemli bir rolü var. Bu sürece katkısı olan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. "

Kilit Stratejik Merkez anlaşması, performans yönetimi ve kalite ölçümleme gibi konularda işbirliği yaptığı birimin gelişimine katkı sağlarken, dünyanın diğer bölgelerinde yapılmış Ar-Ge çalışmalarından edinilmiş deneyimlerin ve başarılı uygulamaların paylaşılmasına olanak veriyor. Üniversitelerdeki bilim adamları ile Pfizer'in Ar-Ge birikimini birleştirirken, bilim dünyası ve endüstri arasında sinerjiye yolaçıyor. 


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.