Bunlar hem zorba hem de utanmaz!

Bunlar hem zorba hem de utanmaz!
Balıkesir Ayvalık’ta yaşanan ve kartel gazeteleri tarafından “din öğretmenini şikâyet eden öğretmen, müdürle yumruklaştı” şeklinde yansıtılan olayın perde arkasından Eğitim-Sen’li öğretmenin saldırganlığı çıktı. Eğitim-Sen&rs

Balıkesir Ayvalık’ta yaşanan ve kartel gazeteleri tarafından din öğretmenini şikâyet eden öğretmenin, müdür tarafından tartaklandığı şeklinde yansıtılan olayın perde arkasından çok farklı bir gerçek çıktı.
Atatürk İlköğretim Okulu’nda yaşanan olayın, Eğitim-Sen üyesi Yüksel Ersin Ayar isimli öğretmenin özel hayatında başörtüsü kullanan bir öğretmene işlem yapılması için müdür Ceyhun Ay’ı makamında tehdit edip dövmesi gerçeğinden ibaret olduğu tespit edildi.

MÜDÜRÜ DARP ETMİŞ
Saldırgan öğretmen Yüksel Ersin Ayar’ın olay günü müdür Ceyhun Ay’ın makamına geldiği, sözkonusu öğretmen ile ilgili verdiği dilekçeyi hatırlatıp ardından müdür Ay’a saldırdığı, yumruklara hedef olan müdür Ay’ın olay sırasında dişlerinin kırıldığı, kulağının şiştiği belirlendi. Ağzına ve kulağına aldığı darbeler sebebiyle Ayvalık Devlet Hastanesi’nden toplam 22 günlük ‘iş göremez’ raporu alan müdür Ceyhun Ay, Eğitim-Sen’in Ayvalık yönetim kurulu üyesi olan saldırgan öğretmenden şikâyetçi olurken olay hakkında hem adli hem de soruşturma başlatıldı. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili idari soruşturma başlatırken, savcılığa yapılan suç duyurusu üzerine de adli soruşturma başlatıldı. Saldırgan öğretmen, idari soruşturma çerçevesinde doktor raporları üzerine açığa alındı. Eğitim-Sen ise olayı çarpıtmak için elinden geleni yapıyor.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜLER
Dayak atan öğretmenin Eğitim-Sen’li olmasına rağmen olayın mağdur tarafı kendi üyeleriymiş gibi kamuoyuna açıklamalar yapan Eğitim-Sen’liler, veli ve öğrencileri de örgütleyerek dayakçı öğretmenin göreve dönmesini temin etmeye çalışıyorlar. Eğitim-Sen’in örgütlemeleri sonucu bazı öğrencilerin öğretmenlerine destek amacıyla okula gelmedikleri belirtiliyor. Kamuoyuna mağdur portresi çizmeye çalışan Eğitim-Sen’li öğretmenlerin müdür Ceyhun Ay’ı Ayvalık’ta çarşıda da tehdit ettikleri öğrenilirken kartel gazeteleri de ‘Yüksel Ersin Ayar’ın, okula başörtüsü ile gelen öğretmeni şikâyet ettiği için mağdur olduğu’ şeklinde haberler yaparak gerçekleri kamuoyuna farklı yansıtma çabası gösteriyor.

HAKAN GÜNDÜZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.