Yıllardır atıl bekleyen fabrika üretime geçti

Yıllardır atıl bekleyen fabrika üretime geçti
Fabrikaların küresel ekonomik krizden etkilenip iflas ettiği bir dönemde Burdur'un Yeşilova ilçesinde atıl durumdaki Yeşilova Halı Yün İpliği ve Battaniye Fabrikası yeniden faaliyete geçti.

4 yıldır çalışmayan ve farelerin mekânı haline gelmiş olan fabrika, 5 yıllığına kiraya verildi. Fabrikanın tam kapasite ile çalışması halinde ayda 15 bin battaniye üretilebilecek ve 50 kişi istihdam edilebilecek. 

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan fabrika, 4 yıldır üretim yapmıyordu. Burdur İl Özel İl İdaresi'nin yaptığı ihaleden sonra fabrika, 5 yıllığına aylık bin 300 liraya Manisalı işadamı Tuğrul İmamoğlu'na kiralandı. 1 Ocak 2009'dan itibaren fabrikayı canlandırabilmek için çalışmalarına başlayan İmamoğlu, 2 aydan bu yana makineleri çalıştırabilmek için uğraştıklarını söyledi. İmamoğlu, 4 yıldır pas tutan makineleri canlandırabilmek için gecesini gündüzüne kattığını belirtti.

Yaklaşık bir haftadır biri haricindeki fabrikadaki bütün makineleri çalıştırdıklarını belirten İmamoğlu, "İl dışından gelecek 1 parça bekliyoruz. O parçanın da gelmesi halinde fabrikadaki tüm makineler çalışacak. Burada 20 yıldır çalışmayan yarı mekanik çok eski makineler de vardı. Biz o makineleri bile faaliyete soktuk. 1 ay daha makinelerimizi deneme aşamasında çalıştıracağız. Ondan sonra inşallah seri üretime geçeceğiz. Burada sadece battaniye üretimi yapmayı düşünmüyoruz. Yapacağımız makine teçhizatlarıyla halı ve kilim de üretmeyi planlıyoruz." dedi.

Tuğrul İmamoğlu, fabrikanın tam kapasite çalışması halinde günde 500 ayda, 15 bin battaniye üretebileceklerini belirtti. Şu anda deneme üretimleri yaptıklarını ve 14 kişi çalıştırdıklarını belirten İmamoğlu, hedefinin fabrikayı tam kapasitede çalıştırıp 50 kişiye istihdam sağlamak olduğunu ifade etti. Şimdiden ihracat bağlantıları bile kurduklarını aktaran İmamoğlu, şunları söyledi: "Kuzey Irak'a bir numune yaptık. Oradan haber bekliyoruz. Yurt içinde de birçok yer ile girişimlerimiz başladı. Müşterinin isteğine göre üretim yapacağız. Her müşterinin, bölgenin ve kurumun kendine özgü standartları var." 

Manisa Kula'da da bir battaniye fabrikası olduğunu ve battaniyeciliğin her aşamasından anladığını belirten İmamoğlu, atıl durumda bulunan ve çürümeye yüz tutmuş fabrikayı tekrar ülke ekonomisine kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Üretmeyi çok sevdiğini ve bu işe bu yüzden atıldığını belirten İmamoğlu, kriz döneminde kendisine fabrika açtığı için deli diyenlerin sayısının da az olmadığını söyledi.

Vali İbrahim Özçimen de yıllardır atıl duran bir tesisin, ekonominin krize girdiği denilen bir dönemde faaliyete geçebildiğine dikkat çekti. Vali Özçimen, "Ben girişimci arkadaşımızı gerçekten tebrik ediyorum. Ben bu fabrikanın çalışması için halkıma söz vermiştim. Kendisi hem beni mahcup etmedi, hem de birçok kişiye istihdam sağladı." dedi.

Yeşilova'nı Salda Gölü mevkiinde bulunan fabrikada sadece battaniye üretiliyordu. Fabrikanın tamamen çürümemesi için çalışma başlatan Valilik ihaleye çıkarmıştı. İl Özel İdaresi'nin Aralık 2008'de yaptığı ihaleye sadece Tuğrul İmamoğlu katılmıştı. 


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.