MÜSİAD Doğu Anadolu'ya el atıyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MüSİAD), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sorunlarını içeren bir rapor hazırlayacak. Bölgedeki yöneticilerin de katkı sunacağı rapor, MüSİAD tarafından ekonominin koordinatör bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'e sunulacak.
İş dünyasının 2 büyük örgütü TüSİAD ve MüSİAD, terör saldırılarına hedef olan Diyarbakır'a moral ziyaretinde bulunmuştu.
Bölgeye gelen MüSİAD Yönetim Kurulu üyelerinden müjdeli bir haber geldi. Doğu ve Güneydoğu'nun sorunlarını yakından takip eden MüSİAD, devletin zirvesine sunulmak üzere bir rapor hazırlayacak.
Ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları içerecek rapora, derneğin bölgedeki temsilcilerinin yanı sıra yöneticiler de katkı sunacak.
Raporla ilgili olarak bu hafta bölge illerindeki MüSİAD'ın şube başkanlarıyla Ankara'da toplantı yapılacak. Kısa bir süre sonra ise hazırlanan rapor Diyarbakır'da kamuoyuyla paylaşılacak.
Rapor doğrultusunda MüSİAD üyeleri de, bölgede yatırım yapmayı hedefliyor. Bölgenin az gelişmişliği, ekonomik kalkınmada geri kalmasının önemli sorunlar olduğuna dikkat çeken MüSİAD Genel Başkanı ömer Bolat, bunlara çözüm bulmakta devlet, sivil toplum, mahalli yönetimlerin hep birlikte hareket etmekte zorunda olduğunu vurguladı.
MüSİAD olarak bölgeyle alakalı olarak sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların farkında olduklarını dile getiren Bolat, bunların çözülmesi için sürekli çalıştıklarını söyledi.
Sorunlara ilişkin bir rapor hazırlamaya başladıklarını anlatan Bolat, "Anayasa Raporu'nu açıkladık. Yakında Güneydoğu'nun Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Raporu'nu da açıklayacağız. Bölge illerinden yöneticilerimizin çalışmalarıyla bir ortak rapor hazırlıyoruz. Kısa bir süre sonra Diyarbakır'da kamuoyuyla paylaşacağız. Bu hafta bölge illerindeki şubelerimizin başkanlarını genel merkeze davet ettik. Birinci ağızdan sorunları dinleyeceğiz." dedi.
Bölgenin 25 yılda çok büyük sıkıntılar çektiğini vurgulayan Bolat, terörle, şiddetle bir yere varılamayacağını kaydetti.
"Türkiye Cumhuriyeti hepimiz için yeterince çok büyük bir gemi. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu geminin delinmesinin kimseye faydası olmaz." diyen Bolat, "Batınca hep birlikte batacağız. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü içinde vatandaşların kendi gelenekleri, farklı dilleri, etnik yapıları bunları yaşamaları en doğal hakkı olduğunu kabul edip topyekun bir kalkınma hamlesi içinde olmamız gerekmektedir." diye konuştu.
Bolat, ayrıca İstanbul'da düzenleyecekleri uluslararası fuarda, Diyarbakır'ın tanıtımı amacıyla işadamları, kültür ve turizm müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanacak özel bir stand açılmasını istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.