Başarının sırrını öğrencilerle paylaşıyorlar

Başarının sırrını öğrencilerle paylaşıyorlar
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde her hafta bir işadamı derse giriyor.

'Türk İşletmeciliğinin Güncel Sorunları' adlı derse katılan sanayiciler, 1.5 saat öğrencilere ders anlatıp sorularını cevaplıyor. Sanayici kimliğini bir kenara iten işadamları, öğrencilere iş hayatı ve kendi başarılarından örnekler veriyor. Yaklaşık 40 dakika işletmeciliği ve iş hayatını anlatan sanayiciler, öğrencilerin sorularını cevaplıyor. 3 yıl önce başlatılan bu önemli çalışma sanayicilerden de olumlu tepkiler aldı.

Öğrencileri iş hayatına hazırlamak için GAZÜ İşletme Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan tarafından teklif edilen proje, dekanın olur cevabı ile hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk dersi Polaris Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ziylan verdi. Ardından, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahap Küçük, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Sanko Holding Yönetim Kulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Baltaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, Naksan Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Beşler Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çakmak, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Uğur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İyitütüncü, Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Tiryaki Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryaki öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Sabri Özel, Cemalettin Sarar ve İmam Altınbaş'tan da sözler alındı.

BİLGİLER PRATİĞE DÖKÜLÜYOR

Projenin fikir babası Mehmet Civan, öğrencilere teorik bilgi verdiklerini, ancak bu bilgilerin pratiğe dökülmediğini söyledi. Üniversitelerde bilgiyi pratiğe dökmede eksik kalındığına dikkat çeken Civan, bu çalışmanın öğrencileri hayata kazandırma adına önemli bir proje olduğunu dile getirdi. Her hafta farklı bir işadamını derse alarak sanayicilerden öğrencilere ders anlatmalarını istediklerini hatırlatan Civan, "Fakültelerde öğrencilerimize çok ciddi teorik bilgileri veriyoruz. Ama bu bilgileri uygulama şansı biraz eksik. Gaziantep bir sanayi şehri. Burada 650 tane büyük firma var. Türkiye'nin ilk bin şirketi içinde buradan en az 10-15 firma var. Bu şirketler, Türkiye'ye yön veriyor. İş hayatında belli bir yere gelmişler. Sanayide çok uzun seneleri geride bırakmışlar. Sıfırdan gelen insanları üniversitemize davet ettik. 'Türk İşletmeciliğinin Güncel Sorunları' adlı bir dersimize katılıyorlar ve öğrencilerimizi önemli bilgiler veriyorlar." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER İŞ HAYATINA MÜDÜR OLARAK BAŞLAYACAĞINI SANIYOR"

Gelen her işadamının öğrencilere, piyasa ile okulun aynı olmadığı yönünde bilgiler verdiğini kaydeden Civan, sanayicilerden, öğrencilere yön vermelerini istediklerini aktardı. Civan, işadamlarının öğrencilere ders anlatmalarının başta kendisini ve öğrencilerini etkilediğini dile getirdi. Civan, "Öğrenciler, merak ettikleri markanın nasıl oluştuğunu işletmenin nasıl büyüdüğünü öğreniyor. Bu derslerden önemli mesajlar alıyorlar. Türkiye'nin en büyük eksikliği şu; işletme bölümünü bitiren her öğrenci bir işletmeye müdür olacağını sanıyor. Ancak, bir iş yerine gidildiğinde kimseyi hemen müdür yapmıyorlar; en alttan başlayarak yükselebiliyorsunuz. İnsanların en alttan en üste nasıl geldiğini bu derste çok iyi öğreniyorlar." dedi.

Bütün okulun bu dersi beklediğini söyleyen Civan, gelecek dönem bu dersi daha geniş katılımlı yapacaklarını dile getirdi. Civan, esas hedefinin gelecek dönem Türkiye'ye açılmak olduğunu belirtti. Sarar, Sabancı ve Koç gruplarının üst yöneticilerini GAZÜ'ye davet edeceğini aktaran Civan, bunun için ilerleyen günlerde çalışma başlatacağını kaydetti.  (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.