Baykal çark etti: Öyle demedim!

Baykal çark etti: Öyle demedim!
Meydanlarda söyledi, mahkemede inkâr etti!

Deniz Feneri'yle ilgili her fırsatta kürsüden belge açıklayan CHP lideri Deniz Baykal, yargı karşısında geri adım attı. 

Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili kürsüden belge-ler açıklayarak Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ni suçlayan CHP lideri Deniz Baykal, iddialar mahkemeye taşınınca geri adım atmak zorunda kaldı. Baykal, Deniz Feneri Derneği'nin hakkında açtığı 1 milyon YTL'lik manevi tazminat davası için mahke-meye verdiği dilekçede Almanya'daki dernekle ilgili açıklamalar yaptığını, Türkiye'deki Deniz Feneri'ni suçlamadığını ileri sürdü.

TÜRKİYE'DEKİ DERNEĞİ KASTETMEMİŞ

CHP lideri Baykal ve parti yöneticilerinin Almanya'da yargılanan Deniz Feneri e.V yöneticileriyle Türkiye'deki Deniz Feneri arasında bağlantı olduğuna ilişkin açıklamaları mahkemeye taşındı. Deniz Feneri'nin Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı 1 Milyon TL'lik manevi tazminat davasına savunma dilekçesi veren Baykal, iddialarından çarketti. Baykal'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu ilk duruşmada sunduğu savunma dilekçesinde müvekkilinin Türkiye'deki Deniz Feneri ile ilgili suçlamalarda bulunmadığını savundu.

Deniz Feneri Derneği'nin dava konusu suçlamalarına cevap veren dilekçede şöyle denildi:

ALINGANLIK SUÇLAMASI

“Deniz Feneri e.V Derneği ve Alman Yargı makamlarınca kesin yargı kararı ile ilgili tüm sözlerini, aynen Türkiye'deki Deniz Feneri için söylenmiş gibi aktarılması her türlü dayanaktan yoksundur. Davacı taraf, Alamanya Deniz Feneri e. V. için söylenen sözleri, açıklanan görüşleri, kamuoyu aydınlatma amaçlı verilen bilgileri tamamıyla 'kendisine söylenmiş gibi' üzerine almakta ve kendisini Almanya Deniz Feneri'nin yerine koyarak, onunla özdeşerek cevap vermektedir.”

CHP İFTİRA ATIYOR

Deniz Feneri Derneği yöneticileri ise mahkemeye dava dilekçesinde CHP lideri Baykal ve yöneticilerinin, Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'daki dernek ile bire bir bağlantılı olduğunu iddia ederek kendilerini yolsuzlukla itham ettiğini ileri sürdü. Dava dilekçesinde, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. ile Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği arasında hukuki bir bağ bulunmadığı belirtilerek “Bu durumu açıkça bilen CHP Başkanı ve yöneticileri Almanya Deniz Feneri'ni vurgulamaksızın doğrudan Deniz Feneri'ni karalamakta ve zan altında bırakmaktadır' denildi.

İşte Baykal'ın mahkemede inkar ettiği sözleri

Mahkemede Türkiye'deki Deniz Feneri'yle ilgili ortaya attığı iddiaları reddeden Deniz Baykal'ı kürsüden belge göstererek yaptığı konuşmaları yalanlıyor. İşte onlardan bazıları:

# Almanya'daki Deniz Feneri'yle Türkiye'deki Deniz Feneri birlikte çalışıyor. Yimpaş, Kombasan, Kanal 7 ve Deniz Feneri iç içe gözükmektedir.

# Yolsuzlukların hesabı soruluyor mu, Deniz Feneri'nin hesabı soruluyor mu, Türkiye'de hukuk, adalet işliyor diyebilir miyiz?

# Deniz Feneri'nin sorumlularından hesap soran yok, O yolsuzlukları yapanlar eli kolu serbest dolaşıyor, bürokrasinin zirvesinde imza atıyor. Haberal da orada çile çekiyor. Böyle adalet olur mu?

# Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'yle Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'nin bağış makbuzları aynı imzayı taşıyor. Deniz Feneri Türkiye ve Almanya ayağı ortak çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.