Evden eve taşımacılık kamyonetçileri işsiz bıraktı

Evden eve taşımacılık kamyonetçileri işsiz bıraktı
Evden eve taşımacılık ve sobalarının doğalgaz karşısında eriyişi, kamyonetçileri de işi terk etme noktasına getirdi. Gelişen teknoloji ve hayat şartları bazı meslekleri yavaş yavaş yok olmanın eşiğine getiriyor.

Günden güne gelişen profesyonel meslek alanları küçük esnaf gibi meslek gruplarını da bitme noktasına getirdi. 

Bursa Şoförler Odası'na mensup kamyonetçiler de evden eve yapılan nakliyeciler ve doğalgazdan şikâyetçi. Kayhan Mahallesi Keresteciler Caddesi kamyonet durağı çalışanları da bundan şikâyetçi. 

Yaklaşık 20 yıldır bu durakta kamyoneti ile taşımacılık yapan Yıldırım Yeşilçiçek (64), artık işi bırakacağını belirtiyor. 4 arkadaşı ile birlikte yıllardır çevre esnafına taşımacılık alanında hizmet verdiklerini anlatan Yıldırım Yeşilçiçek, bu zamana kadar başta ev eşyaları olmak üzere sobacılar ve boyacılara hizmet verdiklerini belirtiyor. 

Son zamanlarda ekonomik krizinde etkisiyle günlerce siftah yapamamaktan yakınan Yeşilçiçek, "Bizler burada yıllarca sobacılara malzeme taşıyıp, sattıkları sobaları taşıdık. Ayrıca ev eşyalarını taşıyarak ailemizi geçindirdik. Yine boyacılardan da çok ekmek yedik, ancak artık bu işlerden bize ekmek yok." şeklinde yakınıyor.

İlk fırsatta emektar kamyonetini satarak işi bırakacağını anlatan Yıldırım Yeşilçiçek, "Artık kargolar ve evden eve nakliyat firmaları bize ekmek bırakmıyor. Bunun yanında doğalgazın gelişi sobacıları öldürdü, bu da bize doğrudan yansıdı. Bizler sobacılar mal getirip, sattıkları sobaları taşıyarak ekmek yiyorduk, ancak bu meslekte bitti. Ayrıca boyacılarında şehir dışına taşınması bu çevrede bizi olumsuz yönde etkiledi. Artık bu işin tadı kalmadı. Ben 12 gündür burada siftah yapamadan evime gidiyorum. Maliyecilere günlerce siftah yapamadan eve gittiğimi söylüyorum bana yalan söyleme deyip inanmıyorlar, hâlbuki bu doğru." Şeklinde konuştu. 

Bağlı bulundukları şoförler odasının aidatları, vergiler, giderler ve kamyonetin masraflarını dahi karşılayamamaktan şikâyet eden Yıldırım Yeşilçiçek, "Kamyonetimi satmak istiyorum, eski olduğu için kimse de almıyor. Eğer devlet eski arabaları alırsa satıp, part time şoförlük yapmaya çalışacağım, tabi eğer onu da bulabilirsem." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.