Ergün'den "istihdam" müjdesi

Ergün'den "istihdam" müjdesi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün: Yeni istihdam alanları oluşturmak için hazırlık yapıyoruz

İşsizlikle mücadelenin hükümetin öncelikli gündem maddeleri arasında bulunduğunu dile getiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, hükümet olarak işsizlik sigortasından yararlanma sürelerini uzattıklarını belirterek, "Kısa çalışma ödeneği ile sektörlere kolaylık getirdik. Şimdi de yeni istihdam alanları oluşturmak için hazırlık yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Türk Akreditasyon Kurumu'nun 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, istihdam konusundaki sorunun farkında olduklarını belirtti. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda işsizlik sorununa kalıcı bir çözüm bulmak ve istidam artırıcı tedbirleri hayata geçirmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini aktaran Ergün, yeni istihdam alanları oluşturmak için yaptıkları hazırlıkla ilgili şu ipuçlarını verdi: "Hazırlıklarımızda kilit kavram mesleki eğitim olacaktır. Yeni dönemde mesleki eğitime önem vermemiz gerekiyor. Süreç atlatılıncaya İş Kurumu ve yerel yönetimler vasıtasıyla ne kadar çok insanı kurslarda eğitebilirsek bazı geçici işlerde de olsa istihdam edebilirsek bunların önemli bir bölümünün kalıcı olarak işe girmiş olacaktır." 

"TEŞVİK SİSTEMİ UYGULAMAYA KONULACAK"

Nihat Ergün, önümüzdeki süreçte yeni teşvik sisteminin de uygulamaya konulacağını kaydederek, "Yeni model ile sektörel ve bölgesel teşvikler uygulamaya konulacak. Bu sistemde Türkiye'nin her yeri teşvik kapsamı içinde olacak. Ancak hangi ölçüde yararlanacakları bazı kriterlere bağlanacak. Bu sektörler bazı sektörlerde daha fazla teşvik görebilecek. Bazı sektörlerde büyük yatırımlar özel olarak teşvik edilecek." diye konuştu.

"TÜKETİMİ CANLANDIRMA PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ"

Piyasalarda yaşanan durgunluğun aşılması yönünde ekonomik konsey üyesi sivil kuruluşlarının TOBB önderliğinde başlattıkları tüketimi canlandırma projesini önemsediklerini ifade eden Ergün, "Geniş katılımlı platformun oluşması, özel sektörün yapacağı indirimlerle buna destek olması, otomotiv ve beyaz eşyada ÖTV ve KDV indirimin olumlu sonuçlarında görüldüğü gibi piyasalarda bir canlanmaya yol açacaktır." şeklinde konuştu. 

"KRİZ SONRASI FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMELİ"

Ergün, cari açığın azalması, döviz fiyatlarının makul düzeyde stabil hale gelmesi, Merkez Bankası borçlanma faizi oranlarını düşürme eğilimine girmesi ve kapsamlı olarak kurul tarafından düşürülmüş olması, banka sisteminin sağlamlığı ve finans sektöründe sağlam duruşunun sergilenmiş olmasının ülkemize kriz sonrası için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Ergün, kriz sonrasında küresel ticaretin yavaş gelişeceğini, iç pazarındaki hızlı canlanmanın 2009'un son çeyreğinden itibaren yeniden büyüme rakamlarını görmemize yol açabileceğini belirterek, "Ekonomimizin dinamik yapısında buna imkan vermektedir. Disiplinli ve öngörülebilir politikalarla dış kaynak girdisi artarak ekonomik canlandırma hızlandırılabilecektir." dedi. 

Krizden dolayı bazı ülkelerde korumacılık ve tasarrufun artacağına işaret eden Ergün, iç piyasayı canlandıran ülkelerin daha fazla dış kaynak ve yatırım çekme şansına sahip olabileceğini belirtti. Ergün, "Ülkemiz adına bunlar kriz sonrası adına önemli fırsatlardır. Bu fırsatları çok iyi şekilde değerlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.