Keyfi işçi çıkaranlara Başbakan uyarısı
Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 46. Yıl ödül töreni ve ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni 26 fabrikanın açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bütün dünyanın küresel krizle sarsıldığı böyle bir dönemde Türkiye'de yatırımların hız kesmeden sürdüğünü görmek, memnuniyetimizi daha da artıyor. Bu yatırımlar, girişimcilerimizin özgüveninin ne kadar yüksek olduğunu; geleceğe karamsarlıkla değil özgüvenle, umutla, heyecanla baktığının ıspatıdır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu da böyle bir heyecan, motivasyondur." dedi.
YAPILANLAR AHLAKİ DEĞİLDİR
Açılışı yapılan fabrikaların, Ankara'da istihdama büyük katkı sağlayacağını ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bakın burada çalıştırdığı işçi sayısını iki kat üç kat artıran firmalarımız var. Krize rağmen işçi çıkarmak bir yana daha fazla insanımıza iş sağlamayı başarmış insanlarımız var. Öte yandan krizi bahane ederek, krizle hiçbir alakası olmadığı halde işçileri sokağa terk eden firmalar olduğunu; krizi bahane ederek, kredi musluklarını kısan, faizleri indirmeyen bankalar olduğunu da ne yazık ki biliyoruz, görüyoruz."
Erdoğan, bu tür davranışların "ahlaki" olmadığına dikkat çekerek, " Yapılanlar yasal olabilir. Kitaba uygun olabilir. Ancak ortada ahlaki bir sorunun, etik bir sorunun var olduğu da gizlenemez bir gerçektir" dedi.
Erdoğan, "Küresel krizi fırsat bilerek, bunu gayri insani yöntemlerle kişisel ranta dönüştürmeye çalışanlar, kriz sonrasında bu yöntemlerinin bedelini, açık söylüyorum, mutlaka ödeyecektir. Kara günde dostluğunu isar etmeyenler, iyi günde de o eski dostlarını yanlarında bulamayacaklardır" ifadelerini kullandı.
KRİZDE SABIR GÖSTERENLER KRİZ SONRASI BİR ADIM ÖNDE OLACAKTIR
Özellikle istihdam konusunda işverene büyük destek sağladıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Çaresiz kalan arkadaşlarıma diyebileceğim hiçbir şey yok. Ama imkanları olduğu halde keyfi olarak işçi çıkaran arkadaşlarımın, bunun vicdani sorumluluğunu yüreklerinde hissedeceklerine inanıyorum. Türkiye, bu krizin etkilerini geride bırakacaktır. Büyümenin yeniden hız kazandığı, ekonominin normalleştiği dönemde birbirimizin yüzüne bakabilmemiz gerekir. Yatırım ve üretim noktasında kriz süresince sabır gösterenlerin, kriz sonrasında bir adım önde olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
ANKARA ARTIK MEMUR KENTİ DEĞİL
Başbakan Erdoğan, Ankara'nın, özellikle son dönemde memur ve tarım kenti kimliğinden sıyrılıp, bir sanayi kenti görünümüne kavuştuğuna işaret ederek, "Ankara'yı takım elbisenin, kravatın, devlet dairelerinin oluştuğu gri rengin hakim olduğu şehir olmaktan kurtardıkları için sanayicilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
FABRİKADAKİ TÖREN SIRASINDA MAKİNELER ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ
Toplam 246 milyon 400 dolarlık yatırım değerine sahip 26 fabrika, üretimlerinin yaklaşık yüzde 80'ini ihraç edecek. Törene Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Ali Babacan'ın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı katıldı. Serdar Plastik Fabrikası'ndaki tören sırasında, makinelerin üretime ara vermeyip, çalışmaya devam etmesi dikkat çekti. Erdoğan, açılış kurdelesini, fabrika sahipleri ve işçilerle birlikte kesti.
(CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.