Sigara yasağında süre uzatılacak mı?
Konyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Akdağ, "Toplumda herkes bunun önemini biliyor. Her gün sigaradan 100 bin kişi ölüyor. Başbakan'ın desteğiyle de bu yasa çıktı. Bu konuda vatandaşlarımız da bu işe destek veriyor. Tütün mücadelesi bugun içselleştirilmiştir. Toplumsal mutabakat sağlanmıştır. Bugün hem kendimizi hem başkalarını kurtaracak bir adım atmış durumdayız. Ülkemiz bu konuda DSÖ'den önemli bir tebrik almıştır. Vatandaşlarımızın büyük kesimi sigaranın sağlımızı tehdit ettiğini düşünüyor ve kamu kurumlarınnda toplu yaşam alanlarında sigaraya karşı olduklarını dile getiriyor.
19 Temmuz'dan sonra nerelerde sigara içmek serbest:
Bizzat evleriniz, ama biz tavsiye etmiyoruz. Kahvehane, birahane, dernek, lokal, lokanta, eğlenceyerleri, kamu ve özel işletmelere ait yerlerde yalnızca açık alanlarda sigara içilebilir. Bunun dışında sigara içilmesi yasaktır. Ruh hastalarının bulunduığu mekanlarda yüzde 10 bir alanda sigara içilebilir.
Cezaevlerinde içilebilir.
Stadlarda yüğzde 50'lik bir alanda içilebilir.
Konaklama tesislerinde özel tahsis edilen alanlarda.
Şehiriçi ve Şehirlerarası deniz seyahatlerinde yüzde 10'luk bir alanda sigara içilebilir.
Klimayla ayrı bir alanda yapılacak havalandırma ya da klimalarla yapılacak düzenlemelerin olduğu yerde sigara içilmesi yasaklanmıştır.
İleride bu uygulamayı değiştirmeyi düşünmüyoruz. İşletme çalışanlarının da sağlığını düşünmek zorundayız. Esnafı tedirgin eden tek sektör sigara sektörüdür. Biz bunları biliyoruz. Korkulduğu gibi cafe lokantalarda yasak müşteriyi azaltmıyor.
Devletimiz güçlüdür ve yasağı uygulamakta kararlıdır. İşletmelerimizin de bu konuda bir karşı gelme gibi duruma düşeceklerini düşünmüyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.