Biyolojik savaş yapılıyor
Konya Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbeti’nde, “Devrim Arabaları” filmi ile Almanya’da yaşayan Amerikalı Gazeteci F. William Engdahl’ın “Ölüm Tohumları” adlı kitabı konuşuldu.
Balkanlar’dan gelen 50’ye yakın gençlik grubu ile diğer seçkin dinleyicilerin yer aldığı toplantıda kısa bir konuşma yapan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, gençlere “Global kültürün etkisinden kurtulmaya bakın. Kendi öz kültürünüze dönerek yerli ve millî olan değerlerinize sahip çıkın. Vatanınızı sevmek ve ona sahip çıkmak istiyorsanız kedi coğrafyanızı gezin ve tanıyın. O zaman vatanınızı ve insanlarınızı daha çok seveceksiniz. Bizler Müslüman Türk vatandaşları olarak kendi vatanımızda iki asırdan beri kendi öz kültürümüze dönmenin mücadelesini veriyoruz. Bu tarihî konakta, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek suretiyle millî ve manevî değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.
Yazar Mustafa Sinan Ümit de; eski bakan ve milletvekili Mehmet Turgut’un “Taşkent Gezi Notları” ile Fransız Türkolog Jean-Paul Roux’un “Türklerin Tarihi – Pasifik’ten Akdeniz’e 2000 Yıl” adlı eserlerin kısa bir tanıtımını yaptı. Ümit, her iki yazarın da kısa bir süre önce vefat etmelerine rağmen basın-yayın organlarında ne Mehmet Turgut, ne de Türkolog Jean-Paul hakkında anma ve hatıra yazılarının yer almadığına dikkat çekti. Amerikalı yazar William Engdahl’ın “Ölüm Tohumları” adlı eserini de değerlendiren M. Sinan Ümit, Amerikalı diplomat Henry Kissenger tarafından 1974 yılında hazırlanan çok gizli raporda yer alan “Yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edersin” önerisini hatırlatarak “Ölüm Tohumları, insanları ve dolayısıyla gıdayı yönetme planlarını anlatıyor. Dünyada milletlerarası biyolojik savaşa dikkat çekiliyor. Genetiği oynanmış tohum ve gıdalarla insanların kısırlaştırılmalarından tutun diğer biyolojik mücadeleye varıncaya kadar önemli mesajlar ve uyarılara yer veriliyor. Buradan hareketle Türkiye ve Türk insanı üzerine biyolojik savaşların yürütüldüğünü asla unutmamalıyız. Bu arada buğday, pirinç, mısır ve soya olmak üzere dört temel gıda maddesi üzerinde ısrarla durulmaktadır. Mısırdan insanların kısırlaştırılabildiği uygulama ile ortaya çıktı. Norveç’te buzdağının altında, dünyadan toplanan 3 milyon tohum saklanıyor” diye konuştu.
Yönetmenliğini Tolga Örnek’in yaptığı Devrim Arabaları adlı belgesel filmin gösteriminden sonra film hakkında da kısa bir değerlendirme yapan yazar Ümit, şunları söyledi: “Bu filmde yer alan mühendis Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmasına rağmen gizlenmiş. İkincisi, fatura millete kesilmiş. Üçüncüsü ise; eski Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel tarafından yapılması istenilen ilk Türk Otomobili “Devrim” hakkında dönemin malûm basın-yayın organlarında çıkan haberler gözden kaçırılmış. Bütün bunlara rağmen film olumlu sayılır. Türk mühendislerinin neler yapabileceği ve hatta uçak bile yaptığımız bu filmde dile getiriliyor.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.