Arayıcı: Çalışma barışı bozuluyor
Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, kamudaki farklı istihdam modellerinin çalışma barışını bozduğunu belirterek, "Öncelikle 4-B statüsündeki sağlık personeli ile üniversite hastanelerinde çalışan personelin sorunlarının çözülmesini istiyoruz." dedi.
Arayıcı, yaptığı açıklamada, sözleşmeli personel çalıştırmanın kalıcı bir istihdam modeli haline getirilmek istendiğine dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözleşmeli personel alımının sonlandırılacağını hatırlatan Arayıcı, "Sağlık Bakanlığı'nın da sözleşmeli personel alımına son vererek, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde sözleşmeli statüde istihdam edilen tüm çalışanları kadroya geçirmesi, çalışma barışına ve verimliliğin artırılmasına büyük katkı sağlar." dedi.
Sözleşmeli personelin kadrolu çalışanların sahip olduğu çok sayıda sosyal ve özlük haktan yoksun olduğunu vurgulayan Arayıcı, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde 4-B, 4924, 4-C ve vekil ebe gibi başlıklar altında 80 bini aşkın personel çalıştırıldığını açıkladı. Arayıcı, şöyle devam etti: "Sağlık Genel Merkezi olarak bu konuda hukuk alanında verdiğimiz mücadele devam etmektedir. Anayasa ve evrensel hukuk normlarının güvence altına aldığı eşit ve güvenli çalışma hakkının bu koşullarda sağlanamayacağı yargı tarafından da teyit edilmektedir. Farklı istihdam şekilleri, kamuda çalışanlar açısından huzursuzluk kaynağı haline gelerek, verimliliği ve hizmet kalitesini düşüren en önemli sorun olmuştur. Artık kamuda kadrolu-sözleşmeli ayrımına son verilmesini istiyoruz."
4-B statüsünde çalışan personelin her yılsonunda yarım maaş ödemesi yapılarak mağdur edildiğini kaydeden Arayıcı, "Bilindiği gibi 4-B'lilerin sözleşmelileri yıllık olarak yapılıyor. Aralık aylarında ise maaşlar 15 günlük yapılarak çalışanlar mağdur ediliyor. Ancak, yapılan düzenlemelerle 4-B'li personelin iş garantisi sağlandı. Bu nedenle de maaşların yarım yapılmasının bir anlamı kalmadı. Bu anlamsız ve personeli mağdur eden uygulamaya da son verilmesin istiyoruz." açıklamasında bulundu.
MEMURUN İLAÇ ÇİLESİ SONA ERMELİ
Sözleşmeli çalışanların sorunlarının yanında tüm kamuda çalışan personelin sorunlarına da dikkat çeken Arayıcı, muayene katkı payları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılarak, memurların özel hastanelerde muayene olmaları halinde ödedikleri 10 liralık katkı payına son verilmesini istedi.
Devlet memurlarının ilaç çilesinin de bitirilmesi gerektiğini vurgulayan Arayıcı, "SSK'lı ve Yeşil Kartlı hastalar tüm eczanelerden ilaçlarını alabilirken, devlet memurları sadece anlaşmalı eczanelerden ilaçlarını temin edebilmektedir" dedi.
Arayıcı, çocuk yardımı ödeneğinin iki çocukla sınırlandırılmasının da yanlış olduğunu, ayrıca giyim kuşam yardımlarındaki adaletsizliğin de giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen'in Türkiye'de sendikacılık hareketine yeni bir anlayış kazandırdığını vurgulayan Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Arayıcı, çalışanları kamplara bölmeden, ırk, din, dil, mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapmadan, yaşasın ya da kahrolsun sloganları arasına sıkışmadan hareket eden Sağlık-Sen'in Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de her geçen gün büyüdüğünü sözlerine ekledi. (CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.