Bu da MHP usulü bayram mesajı

Bu da MHP usulü bayram mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ülkenin parçalanmaya bölünmeye çalışıldığı bir süreçte bayram yapabilmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Şandır, terör örgütü PKK'nın kanla silahla gerçekleştiremediğini Başbakan Recep Tay

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Milletvekili Kadir Ural ile birlikte partisinin Mersin İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada hükümete sert eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisini ihanetle suçladı. "Bizim için bayram birliğimizdir, birliğimiz de bayramımızdır" diyen Şandır, "Eğer birliğimizi koruyabilirsek bayram yapmanın hazzını duyabiliriz. Şayet koruyamazsak adı bayram olur ama, o bayram sevincini yaşayamayız" ifadesini kullandı.

Ülkenin yöneten siyasi iktidar vasıtasıyla birliği parçalanmaya çalışan bir sürece zorla sokularak adeta gözü kapalı bir şekilde itildiğini öne süren Şandır şöyle devam etti: "Kan dursun, gözyaşı dinsin yalanı peşindeler. Bunu gerekçe göstererek ülkemizi etnik temellere ayrıştırıp, sonra cepheleştirip çatıştırmaya, çatışmanın sonucunda toplumu ayırıp ülkeyi parçalamaya niyet eden projelerin uygulandığı bir süreçte bayram yapıyoruz. Bu süreçte bayram yapabilmek mümkün değil. Milletimiz parçalanırken, ülkemiz parçalanırken başkalarının yaptığı bayramı yapamayız. Birlik olduğumuz takdirde her gün bizim için bayramdır."

Kanın durmasını gözyaşlarının dinmesini istemeyeni namert olarak nitelendiren Şandır, "Ama etnik bölücü terör örgütü PKK ile silahlı mücadeleden vazgeçip müzakere oturduğunuz takdirde kanın durması mümkün değildir. Durmadığını da süreç başladığından bu yana son bir ay içerisinde açık olarak görülüyor" dedi.

"Demokratik açılım diye ülkeye dayatılan bu süreçte kaç şehit verdik?" diye soran Şandır, "Eğer dün Hakkari Çukurca yolundaki 17 kilo patlayıcı madde fark edilip imha edilmemiş olsaydı. Bugün Türkiye ağlıyor alacaktı. Hani kan duracaktı" diye konuştu.

"AÇILIM MİLLETİMİZİ PARÇALAR"

İster Kürt ister demokratik ister birlik ve kardeşlik adını ne denilirse denilsin açılımın ihanet açılımı olduğunu ifade eden Şandır şunları söyledi: "Bu açılımın sonunda vatandaşlarımızın etnik kimlik temelinde ayrışması, bu ayrışmanın mutlaka cepheleşip çatışmayı getireceği için parçalanmasına zemin taşıyan bir süreçtir. Biz bu açılıma AKP'nin PKK açılımı diyoruz. Çünkü PKK 1984 yılında Eruh ve Şemdinli'ye saldırarak bir hedef ortaya koydu, Dedi ki 'Ben doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Kürt soylu vatandaşlarımızın üzerine bir Kürt Devleti kuracağım. Bunun için 25 yıldan bu yana kan akıtıyor. Yaklaşık 40 bin insanımızın kanını akıttı. PKK'nın kan akıtarak sağlayamadığı, gerçekleştiremediği bu hedefi AKP iktidarı Sayın Başbakan siyaset üreterek, PKK'nın kanla gerçekleştiremediğini silahla gerçekleştiremediğini siyaset üreterek gerçekleştirmeye çalışıyor."

Farklılıkların kimlikleştirilip siyasi anlam yüklenildiğinden itibaren ülkenin parçalanacağını öne süren Şandır şunları kaydetti: "Çünkü o siyasi kimliğin hakkını vermek mecburiyetindesiniz. Uluslararası hukuk bunu emreder. Eğer siz Kürt kimliğini tanır, bu kimliğin sorunlarını siyaset üreterek çözmeye söz verirseniz Birleşmiş Milletler'de 'Kürt kimliğini kabul ettiğiniz bu topluluğun siyasi haklarını egemenliğini vereceksiniz' diye uluslararası baskı altında kalırsınız. Dolayısıyla bu ülkeyi parçalarsınız."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.