İskilipli’nin mezarı bulundu!

İskilipli’nin mezarı bulundu!
İskilipli Atıf Hoca’nın kemikleri, mezarın defnedildiği yeri bilen ve defin esnasında orada görgü şahidi olan kişinin yakını tarafından gösterildi

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

Ankara Mamak semti eski kabristanında (şimdiki ismi Şafaktepe Parkı) bulunan kemikler Atıf Hoca’nın Ankara’ya 250 km mesafedeki memleketi İskilip’e defnedildi. 

Bilindiği gibi büyük Allah dostu İskilipli Atıf Hoca, 1926 yılında ilk Meclis’in önünde hakimlik yetkisi olmayan mahkeme reisleri tarafından kalem kırılarak sehpaya çıkarılmıştı.

Ulus’taki birinci Meclis’in önünde asılmıştı. Ve kemalist rejim, onu şapka kanununa muhalefet iddiasıyla ibret için sabahtan akşama kadar idam sehpasında sallandırmıştı. Sonra da cenaze namazı kılınmadan ve cenaze yıkanmadan Mamak Kabristanı’nın garipler mezarlığına defnedilmişti. Mezarlığın üzerinde ne bir işaret vardı ne de bir iz. Hakk’ın tecellisine bakın ki, 73 yıl sonra duyarlı Müslüman bir ekip tarafından 10 yılı dolduran yoğun bir çalışmadan sonra Şafaktepe Parkı’ndaki üzerine toprak ve çimen serili olan yerden çıkarıldı. 73 yıl sonra kemiklerini bulup Atıf Hoca’yı memleketine defnedenler onun 73 yıl sonra geç kalmış cenaze namazını da kıldılar. İskilipli Atıf’ın yeğenlerinden alınan kan, tırnak ve saç örnekleriyle yapılan DNA testi pozitif çıktı. Sonuçların yüzde yüz örtüştüğü ispatlandı ve Atıf Hoca’nın kemikleri öyle defnedildi. Duygulu anların yaşandığı defin sırasında Yasin-i Şerif ve Tebareke Sureleri okundu. Yetkililerden bahse konu mezarlığa yazı ve özel bir çevre düzenlemesi yapmaları bekleniyor. Duyarlı Müslüman yönetmenlerin konuyla ilgili belgesel çalışmaları yaptıklarını da şimdiden duyuralım.

AHMET CAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.