Şehit oğlunun cenaze namazını kıldırdı

Şırnak'ta şehit olan Özel Harekat Polisi Emre Beker, memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin cenaze namazını imam olan babası Uğur Beker kıldırdı.

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Emre Beker, (28) memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin cenazesini Fatih Sultan Mehmet caminin imamı olan babası Uğur Beker kıldırdı. 

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesine gönderilen Özel Harekat Polisi Emre Beker'in cenazesi, karayoluyla son kez baba ocağı olan merkeze bağlı Boğabağı köyüne getirildi. Baba ocağında son kez helallik alınan Beker'in cenazesini özel harekat polisleri omuzlarına alarak cenaze aracına taşıdı. Cenaze aracının yanında yürüyen özel harekat polisleri sürekli tekbirler getirdi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde Beker'in teröre lanet yağdı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Beker'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkililer, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli olan 6 yıllık Özel Harekat polisi Emre Beker'in geçici görevle Şırnak'a gittiği öğrenildi. Emir Taha isminde 4 yaşında bir oğlu olduğu öğrenilen şehit Beker'in 1 hafta önce Çorum'a izne geldiği öğrenildi.

"BEN ŞEHİT OLACAĞIM"

Şehit Özel Harekat Polisi Beker, baba ocağı olan merkeze bağlı Boğabağı köyünü ziyaret etti. Beker'in, mezar ziyareti yapan amcasına şehit olacağını söylediği öğrenildi.

Şehit polisle babasının, amcalarının mezarını ziyaret ettiklerini dile getiren Mustafa Beker, "Birlikte mezara gittik. Annemle babamın mezarının arasında boş mezar yeri vardı. 'Ben de şehit olduğum zaman beni buraya defnedin' dedi. 'Amca buralara taş dizmişsiniz de bakalım beni mi defnedeceksiniz yoksa başkasını mı' dedi. Sonra 'Ben şehit olacağım. Beni de buraya defnedin' dedi. İçine doğdu. Bizim de içimize doğdu" ifadelerini kaydetti.

HOCASI DA ŞEHİT OLDU

Öte yandan, şehit polisin 8 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan ile aynı köyden olduğu ve Demirkan'ın şehit özel harekat polisi Emre Beker'in Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi'nde hocası olduğu ortaya çıktı.

Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan'ın yeğeninin eğitmeni olduğunu dile getiren amca Berker, "Mesut onun hocasıydı. Gölbaşı Eğitim Merkezi'nde onun eğitmeniydi. Mesut ona 'Boğabağı köyünden iki özel harekatçıyız' diyordu. Emre, Mesut şehit olunca onun cenazesine katıldı. 'Ben de şehit olacağım'" dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar