Hüseyin Altınalan

Hüseyin Altınalan

Utanın! Zira utanmak da bir erdemdir

Utanın! Zira utanmak da bir erdemdir

Doğan Grubuna ait medya grubu yine sahneye çıktı ve geçtiğimiz yılki ziyaret öncesi olduğu gibi yine yaygarayı kopardı...

Sudan lideri Ömer El Beşir'in Türkiye'yi ziyaretiyle ilgili haber ve analizlerini yine Batılı bir refleksle değerlendirdi.

Hatta Radikal Gazetesi gelişmeleri okuruna, "İstanbul'da bir insanlık suçlusu... UTANIYORUZ" başlığıyla manşetten duyurdu.

Türkiye'yi uluslararası hukuka meydan okumakla, büyük bir ayıba imza atmakla suçladı.

Koparılan gürültü nedeniyle olsa gerek Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Türkiye ziyaretini bir gerekçeyle iptal etti.

Böylece söz konusu medya grubu yine Batı'nın menfaatlerini sonuna kadar koruyan bir misyonu başarıyla yerine getirdi...

Birkaç gündür manşetlerden inmeyen bu gelişme, bana Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi Fatih Ceylan'ın tepkisini hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl İHH'nın öncülüğünde gerçekleştirilen Afrika Katarakt Projesi için Hartum'daki hastanenin açılış töreninin ardından gazetecilere aynen şöyle söylemişti:

"Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir Türkiye'yi ziyaret ettiğinde bence Türk medyası sınavda kaldı. Çünkü birkaç dünyaca ünlü gazetecinin yazılarını okuyarak Sudan'ı tahlil etmeye çalıştılar ve çok yanıldılar. Mesela batıda yaşayıp da genel kanılara muhalif olanlar da var. Avrupa'da çok farklı şeyler yazanlar da var ama maalesef insanlar perspektif genişletmek için okumuyorlar. Hep birbirine benzer muhakemeler. Hep Darfur'daki meseleye yoğunlaşıyor ve "eli kanlı diktatör Türkiye'ye geldi" şeklinde asılsız yorumlarda bulunuyorlar. Bunlar çok ucuz yorum ve analizler. İşin daha da garibi sanki düğmeye basılmış gibi, her kafadan aynı sesler çıktı. Üç tane muhalif yazı okuyup Sudan hakkında ahkâm kesmek bana göre doğru bir gazetecilik tavrı değil. Bazı şeyleri iyi düşünmek lazım. Sudan halkı Türkleri buraya davet ederken, Türkiye'de böyle saçma şeylerin yazılması gerçekten üzücü. Tabii arada objektif doğru düşüncelerini ifade edenler de çıkmadı değil. Ama bunların sayısı çok azdı. Bir konu hakkında muhalif görüşler bildirilmeli tabii ki, buna elbette karşı değiliz. Ama bir şey konuşurken adil olmalı ve yalnızca gerçekleri anlatmaya, gerçekleri gizlememeye çalışmalı."

Ömer El Beşir'in ülkemizi ziyaret edecek olması dolayısıyla "utanıyoruz" başlığı atan gazeteye bir kaç söz söylemeden geçemeyeceğim:

Gerçekten utanmalısınız!

Bu çifte standartçı tutumunuzdan dolayı utanmalısınız.

Irak'ta, Afganistan'da milyonlarca masumu katleden, katliam üstüne katliam gerçekleştiren Amerika ve İngiliz liderlere aynı tepkiyi göstermediğiniz için utanmalısınız!

CIA'nın gözaltı merkezleri, Guantanamo hapishanesi ve Ebu Gureyb'de işkence yapanlara talimat verenlere aynı tepkiyi göstermediğiniz için utanmalısınız!

Lübnan'da ve Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden sivillere bomba yağdıran İsrailli liderlere aynı tepkiyi göstermediğiniz için utanmalısınız!

Srebrenica'da BM korumasındaki sivilleri Sırplara teslim eden askerlerine ödül veren ülke liderlerine aynı tepkiyi göstermediğiniz için utanmalısınız!

Çeçenistan'da korkunç bir soykırıma imza atan ülke liderlerine aynı tepkiyi göstermediğiniz için utanmalısınız!

Türkiye'de binlerce insanı katleden PKK'lı teröristlere silah veren ülkelerin liderlerine aynı tepkiyi göstermediğiniz için utanmalısınız!

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi(UCM)'ne karşı çıkan ve 100'den fazla ülkeyle " Amerikan askerlerinin ya da sivil personelinin savaş suçu işleseler dahi bu mahkemeye verilmemesi" konusunda anlaşma yapan, anlaşmayı kabul etmeye yanaşmayan devletleri askeri müdahale de dâhil olmak üzere baskı ve tehditlerle kararından döndüren Amerika'ya "hangi hakla böyle bir açıklama yapıyorsun?" diye sormadığınız için utanmalısınız!

Gerçekten de utanın!

Zira utanmak da erdemdir.

Son söz: Masum sivilleri katledenlere lanet olsun... Müslüman da olsa gayrı Müslim de olsa lanet olsun... Hitler, Stalin, Mussolini, Bush, Blair, Obama, Brown, Şaron, Netanyahu, Barak gibi zalimlerin zulmüne nasıl lanet okuyor isek bunu bir Müslüman lider de yapsa aynı şekilde lanet okuruz. Yeter ki zulüm konusunda kimse iğrenç çifte standartların arkasına saklanmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altınalan Arşivi