Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hacc heyecanı başladı, Hacc farzdır

Hacc heyecanı başladı, Hacc farzdır

Elhamdülillah! Hacc yapmak üzere, TOPRAK Turizm ile görevli olarak yeryüzünün en şerefli beldesi Mekke-i Mükerreme'ye gelmiş bulunuyoruz.

"İlâhî! Hamdini sözüme sertâc ettim, zikrini kalbime mi'râc ettim, kitabını kendime minhâc ettim. Ben yoktum vâr ettin, varlığından haberdâr ettin, aşkınla gönlümü bîkarâr ettin, inayetine sığındım, kapına geldim, hidayetine sığındım lütfuna geldim, kulluk edemedim afvına geldim. Şaşırtma beni, doğruyu söylet, neş'eni duyur, hakikati öğret. Sen duyurmazsan ben duyamam,Ssen söyletmezsen ben söyleyemem, Sen sevdirmezsen ben sevdiremem. Sevdir bize hep sevdiklerini, Yerdir bize hep yerdiklerini, yâr et bize erdirdiklerini. Sevdin habibini kâinata sevdirdin, Sevdin de hil'ati risaleti giydirdin. Makam-ı İbrahim'den makam-ı Mahmûd'a erdirdin. Server-i esfiyâ kıldın. Hatem-i Enbiya kıldın. Muhammed Mustafa kıldın. Salât ü selâm, tehiyyât ü ikram, her türlü ihtiram O'na, O'nun Âl ü Eshab ü etbaına yarab!"

Bu hacc ile ilgili yazıyı Kâbe-i Muazzama'dan gönderiyor ve hepinizi kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Bana şu telefonla ulaşabilirsiniz:

00966 596 726 475

Toplu tavaf ve dua saatlerimiz:

Sabah: 06.00 - 07.00

Öğle : 13.00 - 14.00

Yatsı : 20.00 - 21.00

Hac: İmkânı olan Müslümanların belirlenmiş zamanı içinde; Kâbe, Arafat, Müzdelife ve Mina gibi belirlenmiş mekânlarda belli dînî görevleri şart ve usûlüne uygun olarak yerine getirmek suretiyle yapılan ibadeti ifade eder. Geniş bilgi için "Ya Rabbi! Ben Senin Rızan İçin HACC Yapmak İstiyorum." İsimli eserimi önemle tavsiye ediyorum. Bu kitap, sadece bir HACC rehberidir.

Israrla tavsiye ettiğimiz bu eserimizi "TEREKE YAYINCILIK, 0532 610 33 49" adresinden temin edebilirsiniz. Alıp okumadan sakın hacca gitmeyiniz.

Haccın farziyeti

Hac, hicretin 9. yılında farz kılınmıştır. Gerçi Müslümanlar daha önce de hac yapmışlardı. Fakat bu, farz olduğu için değil, bilakis Hz. İbrahim (A.S.)'ın dinindeki mevcut meşrûluğu üzere yapılmış idi. Çünkü hac, bilindiği şekliyle Hz. İbrahim (A.S.)'a kadar uzanmaktadır. Kur'an-ı Kerim ve hadîs-i şerifler bize, Hz. İbrahim (A.S.)'ın haccından, insanları hacca çağırmasından bahsetmekte, Kâbe'nin ve hac Menâsikinin tarihçesine işaret etmektedir. Şöyle ki: Nemrud'la olan mücadelesinin sonunda Hz. İbrahim (A.S.) önce Filistin'e gelmişti. Sonra, ilerleyen yaşında eşi Hz. Hacer'le oğlu Hz. İsmail (A.S.)'ı, su bulunmayan ve ekili olmayan bir vadiye, Mekke-i Mükerreme'deki Beyt-i Haram'ın yanına yerleştirmişti. O beldenin bereketli olması için şöylece dua etmişti:

"Hatırla o zamanı ki İbrahim şöyle demişti: Rabbim! Bu beldeyi, Mekke-i Mükerreme'yi emniyetli kıl, beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!

Rabbim! Çünkü o putlar, insanlardan birçoğunu dalâlete düşürdüler. Şimdi kim bana tabi olursa, işte o bendendir. Kim de bana isyan ederse, artık Sen gerçekten çok mağfiret edici, çok merhamet edicisin.

Ey Rabbimiz! Namazı dosdoğru kılmaları için ben, neslimden bir kısmını senin Beyt-i Harem'in olan Kâbe'nin yanında, ziraat yapılmayan bir vâdiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmının gönüllerini onlara meyledici kıl ve meyvelerden bunlara rızık ver! Umulur ki bu nimetlere şükrederler."1

1 İbrahim sûresi: 35-37

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi