Serdar Arseven

Serdar Arseven

Numan Kurtulmuş, proje, kutuplaşma!..

Numan Kurtulmuş, proje, kutuplaşma!..

Has Parti Genel Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’la öğle yemeğinde bir araya geldik.
İki saatlik bir “ufuk turu.”
Öncelikle... Has Parti tuttu mu?..
Sayın Kurtulmuş’a göre;
“Kutuplaşma siyasetinin ömrü bitmek üzere. Millet oyunu görüyor. Bunun sonuçları önümüzdeki ilk genel seçimde gözle görülür şekilde alınacak.”
Bana göre;
“AK Parti’nin ve özellikle de Lideri Sayın Erdoğan’ın ‘Ortadoğu için’ bir model olarak öne çıkması, saygınlığının şu veya bu şekilde gittikçe tırmanıyor olması... ‘Değişim’den yana kitlelerin adresini büyük ölçüde belirlemiş durumda.
Öte yandan; bilhassa ‘Ergenekon’ ve ‘Balyoz’ operasyonlarındaki ‘hard’ süreç de oyları büyük ölçüde Ak Parti’de ve biraz da CHP’de topluyor.
Buna, milletin ‘istikrar’ beklentisine büyük ölçüde Ak Parti’nin karşılık veriyor olmasını da ekleyin... Çok zor bir dönemde çok çok zor bir işe soyundunuz efendim.”
Sayın Kurtulmuş’a göre;
“Bir oyun sürgit devam etmez. Bu oyun bir yerde bozulacak. Ve bugün için ülke gündemine pek gelmiyor gibi görünen milletin ‘derin vicdan tepkisi’ farklı bir modeli öne çıkartacak.
Mısır ve Tunus’taki gelişmelerin karakterine bakacak olursanız; bu coğrafyanın ‘Bizim Medeniyetimiz’i aradığını görürsünüz.
Ülke çapındaki temaslarımızda da bunu net bir şekilde görüyoruz. AK Parti’nin ortaya koyduğu ‘küresel sermaye’ ile birebir mutabık politikaların iflası çok yakındır.”
Bana göre;
“Önümüzdeki seçimde Has Parti ile diğerlerinin ne kadar oy alacakları elbette önemli. Ancak, Has Parti açısından konuşacak olursak, çok daha önemli olan, hak edilenin net bir şekilde ortaya konmasıdır. Sayın Kurtulmuş; seçime kadar olan kısa süreçte, parti ayrımı yapmaksızın, ‘yolsuzluk’ dosyalarını kamuoyunun gündemine getirirseniz büyük tesiri olur.”
Sayın Kurtulmuş’a göre:
“Haklısınız. Dünya görüşleri taban tabana zıtmış gibi görünen partiler arasında çıkara dayalı işbirlikleri kurulduğuna dair ciddi bilgiler geliyor.”
Bana göre;
“Efendim; malûmunuz, kamuoyuyla paylaşılmamış bilgi ve belgenin seçim sonuçlarına tesiri olmaz. Ortaya koyacağınız dosyaların inandırıcılık sorununun da olmaması lazım. Bunu yapabilirseniz, iyi yol alabilirsiniz. Ancak ben yine de ifade edeyim ki, sizin esas seçiminiz bu önümüzdeki seçim değil!..”
Sayın Kurtulmuş’a göre:
“Bu seçimlerde çok iddialıyız. İktidar partisine ve Has Parti dışındaki muhalefet partilerine oy vermesi mümkün olmayan milyonlarca vatandaşımız var. Adres biziz. Çünkü, bir ‘Medeniyet Projesi’ olan, her problem için ‘çözüm modelleri’ olan tek parti biziz.
Bana göre;
“Önümüzdeki aylarda, hele seçime az kala medya desteğini almakta iyice zorlanacaksınız. Bu dönem için gazetelerin, televizyonların görmezden gelemeyecekleri ‘sloganlar’ üretmeye şiddetle ihtiyacınız var.”
Sayın Kurtulmuş’a göre:
“Zorluklar aşılmak için vardır.”
Bana göre;
“Bazı konularda daha fazla risk almanız gerekebilir. Mesela, Konya’da bir İlahiyatçı Hakk’ı haykırdığı için soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Mazluma her şart altında sahip çıkacağınızı biliyorum. Bu gibi konularda partinizin diğer yöneticilerinin de etkili tepkiler vermesi gerekir diye düşünüyorum.”
Sayın Kurtulmuş’a göre:
“Çok değerli arkadaşlarımız var. Onlar önümüzdeki günlerde çok daha fazla görünür olacaklar.”
Bana göre;
“Mesela sayın genel başkan yardımcılarınız basın toplantıları düzenleyebilirler...”
Sayın Kurtulmuş’a göre;
“Bu uygulamaya pek yakında geçiyoruz.”
Bana göre;
“Güçlü söyleminizi ‘kadro gücü’yle de takviye etmeniz gerekiyor efendim. Sözünün ağırlığı olan ve toplumun gündemindeki olaylara ilişkin ‘düzgün’ bakış açıları ortaya koyan yöneticiler... Siz zaten takip ediliyorsunuz. Kadronun diğer ‘seçkin’ isimlerinin de ne kadar ‘seçkin’ olduklarını ortaya koyan icraatlarla öne çıkmaları lazım.
Sayın Kurtulmuş’a göre;
“Bu yöndeki adımları attık, atmaya da devam edeceğiz. Türkiye iki kutuplu siyaseti uzun süre taşıyamaz. Gerilim siyasetinin ömrü dolmak üzere. Projeler üzerinden siyasetin tek adresi de biziz. Ve seçimde başarılı olacağımıza inancımız tam.”

Bunlar uzun sohbetten paylaşabileceklerimiz..
HAS Parti’ye başarılar dileği ile bitirmiş olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi