Serdar Arseven

Serdar Arseven

Mansur Yavaş da mı MHP düşmanı?..

Mansur Yavaş da mı MHP düşmanı?..

MHP, ülkücünün iddiasını ortadan kaldırmak için elinden geleni ardına koymayan bir parti haline dönüştü sayelerinde...
Bunu belgeleyen son hata;
“Balyoz”un önde gelenlerine kucak açmak oldu...
Adam, darbenin ne zaman, nasıl, ne şekilde yapılacağını, darbe yapıldığı takdirde Sayın Bahçeli’nin de içinde bulunduğu “Lider”leri nerelere kapatacağını planlamış resmen!..
Kayıtlar ortada...
Her şey ortada...
Koalisyonda DSP’nin, referandumda CHP’nin kuyruğuna takılan MHP yönetimi, şimdi de bünyeye bir “balyoz” darbesi indirmenin derdinde...
“Balyoz sanığı” transferi...
Ya da ikinci Nusret Demiral vak’ası!..
Bunları söyledik ya...
Laf hazır;
Vay MHP düşmanı!..
İyi tamam...
Ben MHP düşmanıyım...
Ökkeş Şendiller de öyle...
BBP camiasında siyaset yapanlar...
Ve tabii MHP’ye Sayın Bahçeli’nin katkısının en az bin katını sağlamış, çilenin de en az yüzbin katını çekmiş olan Ramiz Ongun da MHP düşmanı!..
Peki...
Ya Mansur Yavaş?..
Beypazarı’nın çakı gibi Belediye Başkanı’ydı, semt ölçeğinde bir yeri dünyanın gözde merkezlerinden biri haline getirdi.
Ev değerleri yüze katlandı onun döneminde, hane gelirleri beş yüze... Hükümetten destek almaksızın Beypazarı’nı ihya etti...
Ve sonra da biliyorsunuz, Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı neredeyse alacak noktaya geldi.
Ne kadar başarılı bir siyaset adamı olduğunu dosta düşmana ispat etmiş bulunan Mansur Yavaş’ın Sayın Bahçeli’ye gönderdiği mektup...
Bakalım buna nasıl itiraz edecekler?..
Mansur Yavaş’ın da “AKP işbirlikçisi” olduğunu mu söyleyecekler?..
“Hain” mi diyecekler “gafil” mi?..

Mektup son derece çarpıcı...
Şu girişe bir bak:
“Seçimler öncesinde partimizde gördüğüm bazı aksaklık ve yanlışlıkları ifade etmek için bu mektubu yazmış bulunuyorum. Bu sorunlar giderilmeden yapılacak bir seçimde yine kaybetme riskinin çok büyük olduğuna inandığımdan dolayı, taşıdığım ülkücü sorumluluk nedeniyle bu ikazları bugün yapmanın önemine inanarak bu mektubu kaleme almış bulunuyorum.”
Devam edelim:
“Böyle bir yöntemi seçmemin sebebi, üyesi bulunduğum Merkez Yönetim Kurulu’nun, maalesef bir karar veya istişare kurulu olarak değil, alınmış kararları tartışmadan onaylama kurulu gibi çalışmasıdır. Kurulun bugüne kadar herhangi bir konuda tartışma, konuşma ve teklif verme gibi bir işleyişi olmadığından, gördüğüm rahatsızlıkları size iletebilmek için bir başka yöntem kalmamıştır.
Gidişatın iyi olmadığını görüyor ve insanımızın büyük fedakarlıklarla ayakta tuttuğu hareketimizin, 40 yılı aşkın mücadelemizin yine hüsrana sürüklenmemesini diliyorum.
GELENEKSEL OY BÖLGELERİMİZ
ZAAFİYETE UĞRADI
“Referandumdaki strateji hatası, milliyetçiliğin en yüksek oranda taban bulduğu ve çevreye serpildiği Orta Anadolu’dan başlamak üzere, geleneksel oy bölgelerimizde çok ciddi zaafiyete yol açmıştır.”
YALÇIN KÜÇÜK’ÜN
ÖVGÜLERİNE MAZHAR OLMAK!..
“Ülkücü çizgiye sadakat bekleyen kitleler, Yalçın Küçük’ün teşekkürüne mazhar olmayı, milliyetçi-muhafazakar insanımızın beklentilerine tercih eden anlayışı içlerine sindirememektedirler.”
CHP İLE AYNI KATEGORİDE
DEĞERLENDİRİLMEK!..
“ ...İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP’yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız. Millet iradesinin önemli bir bölümüne elitist bir yaklaşımla adeta tepeden bakan, referandumda evet oyu kullanmış yüzde 58’lik bir kitleyi neredeyse yok sayan, bütün programını hayır oyu kullananlar üzerine yapan ve bunu açıkça ilan eden bir anlayışla sonuç almamız mümkün gözükmemektedir.”
Mansur Yavaş
Merkez Yönetim Kurulu Üyesi

Şimdi çıksın bir babayiğit ve desin ki:
Mansur Yavaş da hainin teki!..
Satılmışın teki!..
AKP’nin işbirlikçisi!..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi