Serdar Arseven

Serdar Arseven

“Madımak’ı yaktırdı, bizi de kullandı!..”

“Madımak’ı yaktırdı, bizi de kullandı!..”

Ve 2 Temmuz; Sivas olaylarının yıldönümü...
Üzerinden neredeyse 20 yıl geçmiş.
Olayın meydana geldiği günden bugüne yazdıklarımızı gözden geçirdiğimizde, zamanın bizi “yüzde yüz” haklı çıkarttığını görüyoruz.
Evet; ilk günden itibaren savunduğumuz ve belgeleriyle haberleştirdiğimiz ne varsa, Ergenekon iddianamesinde yer aldı. Ve son olarak da, Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grup “DERİN DEVLET UZANTISI PKK”lının olaylardaki rolünü ortaya koyan görüntüleri tespit etti.
Ne dâvâ değil mi; bütün görüntüler devletin elindeydi ama “gerçeğin tespiti” için 20 yıl geçmesi gerekti!..
(Hadi bakalım; Adalet tecelli etsin artık, “Sivas davasından” yatmakta olanların durumları yeniden ele alınsın...)
HEDEF NEYDİ?..
O günlerde “Yüzde yüz MOSSAD güdümündeki” derin devletin Sivas olaylarını tezgahlamak suretiyle ulaşmak istediği neydi?..
Cevabını ben vermeyim...
Sivas olayları hakkındaki gerçekleri yazdığımız için bize defalarca dâvâ açan “Sanatçı” Arif Sağ’ın “Muhalif Bağlama” adlı kitabından buraya kopyala, yapıştır: “Devlet, irticayı olduğundan büyük göstermek için Madımak’ı yaktırdı, biz Alevileri de kullandı!..”
Yaaaa... Derin devlet, “Ergenekonlara, Balyozlara giden yolun” taşlarını böyle döşemiş...
Kullanılmaya hazır grupları kullanarak!..
Onlara “Şeytan Ayetleri” denilen rezilliği tefrika ettirerek...
Her yıl Sivas’ın Banaz İlçesi’nde yapılan şenlikleri o yıl “Merkez”e aldırarak...
Sivas’a olayların meydana gelmesinden kısa bir süre öncesi “Marksist-Leninist” bir Vali atayarak!..
Yeterince “adam”ın ölmesini garanti altına almak için Sivas Numune Hastanesi’nin ne kadar işe yarar elemanı varsa, çevre ilçelere “sürgün” ederek...
Evet “Derin Devlet işi!..”
Arif Sağ’ın kitabında iyi malzeme var... Mesela, şu nasıl: “Üniformalı biri geliyor, arabasından iniyor, orada kalabalığın içinde kareli gömlekli bir herif var, oteli yakan. Geliyor onunla öpüşüyor, arabasına binip gidiyor. Olaya müdahale etmiyor.”

O kareli gömlekli “herif”in, Derin Devlet uzantısı PKK’nın elebaşılarından olduğu da tespit edildi, tekrarlamış olalım!..

PKK, PKK diyoruz, biraz daha üzerine gitmek gerek... Özgür Gündem’i bilir misiniz?.. Bilirsiniz; PKK’nın yayın organı. Ya Aydınlık’ı... Onu da bilirsiniz; sözde “ulusalcıların.”
Yöneticileri, yazarları “Ergenekon” sanığı.

Efendim; Sivas olaylarından beş ay kadar önce, Özgür Gündem adlı PKK gazetesinden, Aydınlık adlı “ulusalcı” gazetesine bir “transfer” gerçekleşiyor... PKK’nın yayın organı Özgür Gündem’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Sivas olaylarının meydana gelmesinden beş ay önce Aydınlık adlı gazeteye geçiyor. Bu zat, Özgür Gündem’den Aydınlık’a geçer geçmez bir “yazı dizisi” furyası başlıyor ki, alayı “Alevileri isyana davet eder” nitelikte...
Bir yandan orası ısıtılıyor, mezhep gerilimi pompalanıyor, diğer yandan da yine Aydınlık gazetesinde “Şeytan Ayetleri” rezilliği tefrika ediliyor!..
Sonra da... Şeytan Ayetleri’nin “yayıncısı” Aziz Nesin, “Hooop” Sivas Merkez’e; hem de “Onur konuğu” olaraktan!..

Bu Aydınlık yaman gazete; Sivas olaylarının hemen ardından “Mezhepçilerin” yaşadığı bir Mahalle’ye “İhbar tahtasını” yerleştiren...
İhbar tahtasının başına bir “derin” muhabir diken... O “derin” muhabirden aldığı isimleri “ele başıları açıklıyoruz” başlığı altında sıraya dizen...
Ve birçok Sivaslının başını derde sokan aynı gazete... Yani, PKK yayın organının Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’nü tam da Sivas olaylarının hemen öncesinde kendisine Yazı İşleri Müdürü yapan gazete.
PKK kamplarında “Öcalan’a bağlılık bildirirken” görüntülenmiş olan bazı yönetici ve yazarları ile ünlü gazete.
BUGÜNE DİKKAT!..
Her şey bu kadar ilginç bir “hat” üzerinde gelişmişken ve her şey gözler önüne serilmişken, bir grup “akl-ı evvel”, hâlâ 2 Temmuz’da “Madımak Önünde Eylem” ısrarında.
Bilim ve Kültür Merkezi haline getirilen Madımak’ın önünde “İrticaya hayır” eylemi yapmaya hazırlanan “Aziz Nesin Çocukları” der ki: “Kararlıyız. Valilik izin verse de vermese de eylemimizi yapacağız!..”
Akılları yerinde olmadığı için bir “kopyala yapıştır” daha lazım Arif Sağ’dan: “(Derin) Devlet, irticayı olduğundan büyük göstermek için Madımak’ı yaktırdı, biz Alevileri de kullandı!..”

CHP, BDP blokunun kriz ürettiği bu kritik günlerde, “kullanılmaktan” koru kendini...
Koru, Aziz Nesin çocuğu!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi